Jamaika Biberi Nedir?

Jamaika Biberi Nedir?

En sevilen biber çeşitlerinden Jamaika Biberi'nin faydaları nelerdir? Jamaika Biberi'nin özellikleri nelerdir? Jamaika Biberinin diğer isimleri nelerdir? Amerika'nın tropikal bölgeleri 'nde baharat çeşitlerinden

 
En sevilen biber çeşitlerinden Jamaika Biberi'nin faydaları nelerdir? Jamaika Biberi'nin özellikleri nelerdir? Jamaika Biberinin diğer isimleri nelerdir?
 
Türk Aşçı Haberleri olarak  "medyaege" kaynağından gastronomi haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
“Jamaika Biberi“ olarak da bilinen benzersiz kokusu ile kendini fark ettiren baharat: Yenibahar
Senem Köse Bektaş
 
Anavatanı Amerika'nın tropikal bölgeleri olan bu eşsiz baharat çeşitlerinden, tarçın, karanfil, kakule, karabiber, zencefil gibi pek çok baharatın çeşnisine sahip olduğundan “Allspice (Tüm baharatlar)” olarak adlandırılan egzotik bir baharattır.
 
Uçucu yağlar, tanenler, reçineler A vitamin, B-6 vitamini (piridoksin), riboflavin, niasin ve C vitaminini açısından zengin olan bu baharat 1812 yılında Rus askerleri tarafından savaş sırasında ayaklarını ısıtmak ve kokuyu almak için ayakkabıların içine kullanılmıştır.
 
“Jamaika Biberi“ olarak da bilinen benzersiz kokusu ile kendini hemen fark ettiren bir baharat olan yenibaharın faydaları:
 
Jamaika Biberi & yenibahar, Sindirime yardımcı olur
 
İçinde bulunan polifenol Eugenol sindirim enzimlerini uyararak hazmı kolaylaştırır, mide ve bağırsaklardaki gazı giderir, şişkinlik ve hazımsızlık problemlerini giderir, mide kramplarını hafifletir. Mide bulantısı ve ishal sorunlarına karşı iyileştirici etki gösterir.
 
Jamaika Biberi & yenibahar, Kan dolaşımını hızlandırır
 
İçeriğindeki potasyum, kan dolaşımını ve basıncını düzenlemede yardımcı olur. Damar sertliğini giderir.
 
İltihabı önleyici özelliklere sahiptir
 
Yenibaharın en önemli özelliği; iltihabı azaltma ve vücudun bazı bölgelerinde ağrıyı hafifletmesidir. Aktif bileşenleri sayesinde iltihapları ortadan kaldıran bu baharat aynı zamanda artrit, gut, kas ağrıları ve hatta hemoroide de iyi geliyor.
 
Jamaika Biberi & yenibahar, Antioksidan özelliği
 
Öjenol, kersetin, tanenler ve diğer kimyasal bileşiklerin varlığı bu baharatı çok güçlü bir antioksidan yapıyor. Yenibaharda mevcut olan yüksek C vitamini ve A vitamini de bir antioksidan olmasına katkıda bulunuyor.
 
Jamaika Biberi & yenibahar, Diş sağlığını güçlendirir
 
Yenibaharın anti-mikrobik, anti-bakteriyel ve anti-septik yönleri diş sağlığınızı güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bakterilerle mücadele etme özelliğine sahip olması diş ve diş eti sağlığına katkı sağlıyor
 
Bağışıklık sistemini güçlendirir
 
İçeriğindeki C vitamini soğuk algınlığı, nezle, bronşit ya da kuru öksürük gibi rahatsızlıklara karşı – iyileştirici ve canlandırıcı etki gösterir.
 
Jamaika Biberi & yenibahar, Hafızayı güçlendirir.
 
İçeriğindeki B6 vitamini, riboflavin beyin ve sinir sisteminin sağlığını korur, Alzheimer gibi nörolojik hastalıklara karşı korur. Ruh halini iyileştirerek depresyon riskini azaltır.
 
Tatlıdan tuzluya dek geniş bir yelpazede kendisine kullanım alanı bulan bir baharat olan Yenibaharı denemediysen mutfağına ekleme zamanı belki de gelmiş olabilir.
 
Sadece lezzetli bir tattan değil, aynı zamanda daha iyi sağlıktan da faydalanmak için Şifanın gücü için kendine bir adım at... Işıltınızla var olun...
 
Sevgilerimle
 
Senem Köse Bektaş
 
Holistik Beslenme Danışmanı /Theta Healing Uygulayıcısı Gıda Mühendisi/Yoga öğretmeni ve terapisti/ Nefes Koçu


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler