Dünya Gastronomisinde Helal Zirvesinin Kahramanları

Dünya Gastronomisinde Helal Zirvesinin Kahramanları

Şampiyonada Türkiye’nin 60 ilinden yaklaşık 2 bin şef ve aşçılık okulu öğrencileriyle öğretim görevlilerinin hünerlerini sergilediğini belirten Akapafed Başkanı Derviş Göçmen...

 
Çukurova’yı gastronomi turizminde uluslararası vitrine taşıyan Adanalı aşçılar, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlen 8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı’nda Adana’nın tescilli lezzetlerini tanıttı. 
 
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Dünya Helal Zirvesi’ne 20 kişilik kafileyle çıkarma yapan Adanalı aşçılar, coğrafi işaret tescilli Adana kebap, içli köfte ve analı kızlı yemekleri, şalgam suyu ile sarımsaklı köfte, sıkma, gözleme, su böreği, karakuş tatlısı, kabak tatlısı ve deniz ürünlerini öne çıkardı. 
 
Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Discover Events işbirliğinde gerçekleştirilen Dünya Aşçılar Şampiyonası’na eşsiz lezzetlerle damga vuran Adanalı aşçılar, 40 ülkeden 200’ü aşkın şefin katıldığı yarışmalarda jüri üyesi olarak da görev aldı. 
 
Dünya Helal Zirvesinin Kahramanları
Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) Başkanı Derviş Göçmen, Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Başkanı Ahmet Biralmış ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş ile duayen aşçı Ali Şemi, farklı kategorilerde jüri üyeliği yaparak, şampiyonanın kazananlarını belirledi.
 
“Helal turizm pazarında Adana’mız adına güzel bir tanıtım yaptık”
 
Şampiyonada Türkiye’nin 60 ilinden yaklaşık 2 bin şef ve aşçılık okulu öğrencileriyle öğretim görevlilerinin hünerlerini sergilediğini belirten AKAPAFED Başkanı Derviş Göçmen, “Adanalı aşçılar olarak, başarılı şeflerimizle, kadın aşçılarımızla, genç aşçılarımızla Adana’nın tescilli yöresel yemeklerini kusursuz sunumlarla gerçekleştirerek Çukurova mutfağını dünyaya anlattık. 
 
Helal turizm pazarında Adana’mız adına güzel bir tanıtım yaptık. Dört gün boyunca devam eden lezzet sokağı şovlarında ilimizde işlenerek tüketimi hazır hale getirilen balık ve deniz ürünlerini de tanıttık. Bu organizasyonda bizlere destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a ve sponsor firmalarımıza şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler