Minsk'te Gaziantep Mutfağı Tanıtıldı

Minsk'te Gaziantep Mutfağı Tanıtıldı

BELARUS'un başkenti Minsk’te, Türkiye Cumhuriyeti Belarus Minsk Büyükelçiliğince düzenlenen 29 Ekim...

Minsk'te Gaziantep Mutfağı Tanıtıldı
BELARUS'un başkenti Minsk’te, Türkiye Cumhuriyeti Belarus Minsk Büyükelçiliğince düzenlenen 29 Ekim Resepsiyonu'nda, Gaziantep rüzgarı esti. Resepsiyonda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) aşçılarının yaptığı yöresel yemekler konuklara ikram edildi, gastronomi şehrinin lezzetleri tanıtıldı, ayrıca Gaziantep tarihinin, kültürünün ve el sanatlarının sergilendiği stantlar açıldı.
 
Başkent'te, Türkiye Minsk Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Resepsiyonu'nda 300'ün üzerinde üst düzey yabancı temsilci, büyükelçi, siyasetçi, bürokrat ve iş adamları katıldı. Resepsiyonda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi'nden (MSM) giden aşçıların yaptığı yöresel yemekler konuklara ikram edildi. Yöresel yemeklerin yanı sıra Gaziantep tarihinin, kültürünün ve el sanatlarının sergilendiği stantlar açıldı. Etkinliklerde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ve Gaziantep'ten üst düzey heyet temsil etti.
 
Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi Kezban Nilvana Darama, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Gaziantep'in uluslararası alandaki tanıtımına yaptığı katkılarını takdir ediyoruz ve bu gecenin onur konuğu olarak Gaziantep mutfağıyla burada bulundukları için teşekkürlerimi sunuyorum. Gaziantep'in etkisi bugün itibariyle Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuyla başladı. İmzalanacak olan işbirliği niyet anlaşmasıyla Gaziantep ve Minsk birbirini daha iyi tanıyacaktır" dedi.
 
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşan heyet, kardeş şehir ilişkilerinin ilk adımı olan işbirliği niyet anlaşmasını Belarus'un Başkenti Minsk Belediyesi'yle imzalayacak. İmzalanacak olan protokolle iki ülke ve iki şehir arasında işbirliğinin temeli atılmış olacak. Ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine yönelik istişare toplantılarına da katılacak olan heyet, hem Türkiye ile Belarus arasında hem de Gaziantep ile Minsk şehirleri arasındaki ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesine ilişkin fikir alışverişinde bulunacak.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve aynı zamanda OSB Başkanı Deniz Köken, çok yönlü Belarus ziyaretinin daha ilk andan itibaren faydalı geçtiğini bildirerek, bugün başlayan bu güçlü ilişkinin meyvelerinin ekonomik anlamda kısa süre içerisinde alınacağına inandığını belirtti.
 
Ayrıca UNESCO'nun Gaziantep'i gastronomi dalında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil etmesiyle birlikte sofra kültürünün sınır ötesine taşınması için gayret gösterdiklerini söyleyen Köken, şimdiden Dünya'nın birçok noktasından kendilerine taleplerin gelmeye başladığını vurguladı.
 
Gaziantep'in eşsiz kültürünü, tarihini ve el sanatlarını açtıkları stantlarda Belaruslulara anlattıklarını aktaran Köken, iki şehir arasındaki ekonomik ilişkilerin çeşitlendirilmesi için atılması gereken yeni adımların masaya yatırılacağı ekonomik ve ticaret istişare toplantılarına katılacaklarını kaydetti.
 
Deniz Köken, yerelde başlayacak olan Minsk-Gaziantep işbirliğinin Yurt Dışı Turizm 'de şehrin diğer aktörlerine de zaman içerisinde katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler