8’İnci Dünya Helal Zirvesi Ne Zaman?

8’İnci Dünya Helal Zirvesi Ne Zaman? "Helal Expo"

Her yıl 400’e yakın yerli ve yabancı firmanın stant açtığı, 10 bini yabancı 40 bine yakın ziyaretçinin ağırlandığı İİT Helal Expo Fuarı’nda bu sene de 1 milyar Euro iş hacminin yak.

 
Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı Yunus Ete, 40’a yakın ülkeden 500’e yakın firmanın stantla katılacağı organizasyonun büyük ilgi göreceğini vurguladı. 
 
Ete, Her yıl 400’e yakın yerli ve yabancı firmanın stant açtığı, 10 bini yabancı 40 bine yakın ziyaretçinin ağırlandığı İİT Helal Expo Fuarı’nda bu sene de 1 milyar Euro iş hacminin yakalanmasını öngörüyoruz. 
 
2021 yılında olduğu gibi bu yıl da 90’dan fazla ülkeden 4 gün boyunca 9 bine yakını yabancı 40 bine yakın toplam ziyaretçi bekliyoruz” dedi.
 
Genç girişimcilere fırsat
 
Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde edindiğimiz bilgiler göre, 8’inci Dünya Helal Zirvesi’ne de değinen Ete, şunları kaydetti: 
 
Zirvenin 11 farklı oturumunda 50’den fazla uluslararası konuşmacı sunum gerçekleştirecek. Ayrıca Dünya Helal Zirvesi çatısı altında 40’a yakın ülkeden uluslararası şefin katılımıyla Uluslararası Aşçılar Şampiyonası gerçekleşecek. 
 
Muhafazakâr giyim ve aksesuar firmalarının katılım yaparak ürünlerini tanıtacakları fuar ve festivallerde Muhafazakâr Moda ve Sanat Sokağı’nın yanı sıra dünya lezzetleri sokağı da ziyaretçileriyle buluşacak. 
 
2021 yılında olduğu gibi bu yıl da girişimlerin projelerini gelen uluslararası yatırımcı kitlesine tanıtabilmeleri için özel bir Start Up Zone alanı ayrıldı. Bu alanla girişimcilere fırsat oluşturuldu.”
 
Türkiye üsse dönüştü
 
Dünya helal pazarının 5 yıl içinde 10 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşmasının beklendiğini de anlatan Ete, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin bu alanda bir üsse dönüştüğüne dikkati çekmek isteriz. 
 
Her yıl düzenlediğimiz organizasyonumuzla ülkemizi hem dünya helal pazarının üssü haline getirdik hem de Türkiye’nin helal pazarından aldığı payı büyütmesine katkı sağladık. 
 
8’inci Dünya Helal Zirvesi ve 9’uncu İİT Helal Expo Fuarı, 24-27 Kasım’da gerçekleştirilecek olan Türkiye’nin payı hali hazırda 150 milyar doları aştı. Daha gidecek çok yolumuz var.”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler