Şef Mehmet Yalçınkaya Aşçı Bacaksız'dan Neden Kovuldu?

Türk aşçı haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, MasterChef Türkiye'nin jüri üyelerinden olan Şef Mehmet Yalçınkaya, arkadaşıyla gittiği Afyonkarahisar'ın ünlü Aşçı..

 
Şef Mehmet Yalçınkaya Aşçı Bacaksız'dan Neden Kovuldu?
 
MasterChef'in jüri üyesi ünlü şef Mehmet Yalçınkaya'nın, Afyon'da Aşçı Bacaksız esnaf lokantasında kibarca kovulduğu ortaya çıktı!..
 
Aykırı'nın haber ve videosuna göre olay şöyle gelişti!..
 
Bu görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Yaşanan olayın sebebi daha sonra anlaşıldı.
 
Ünlü Türk mutfağı şeflerinden Mehmet Yalçınkaya'nın, Afyonkarahisar'da Aşçı Bacaksız esnaf lokantasından kovulduğu anlar bir esnaf tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
 
Türk aşçı haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre;
 
Master Chef Türkiye'nin jüri üyelerinden olan Şef Mehmet Yalçınkaya, arkadaşıyla gittiği Afyonkarahisar'ın ünlü Aşçı Bacaksız Lokantasında istediği yemeğin servis edilmediğini görünce, "Nereye geldik biz böyle, paramızla yemek yiyemiyoruz" diyerek lokantanın sahibine sitem etti.
 
Bunu duyan lokantanın sahibi ve müşteriler Mehmet Yaçınkaya'aya tepki göstererek, "Burada her şey para değildir. Paranızla bir şeyler yemek istiyorsanız ilerde lüks lokantalar var" dedi. Daha sonra Mehmet Şef'e kapıyı göstererek adeta dükkandan kovdu.
 
Gerçek Sonradan Ortaya Çıktı
 
Mehmet Şefin kovulduğu anlar şoke etse de gerçek sonra ortaya çıktı. Mehmet Yalçınkaya esnaf lokantalarındaki içtenlik ve samimi ortamı gösterebilmek adına sosyal bir deney yaptığı ortaya çıktı.
 
***
İşin Aslı Ne?
 
Peki, bu görüntülerin aslı ne? Şef Mehmet Yalçınkaya, dijital plaform EXXEN için ülkenin dört bir yanındaki esnaf lokantalarının saklı kalmış hikayelerini işleyen Esnaf belgeselini çekiyor. Belgeselde ahilik kültürü mirasları, esnaf kuralları, esnaf ritüelleri işleniyor.
 
Yukarıdaki görüntüler de belgesel için çekildi. Mehmet Yalçınkaya'nın açıklamasına göre lokantanın ustasının bu çekimden haberi yoktu. Mehmet Yalçınkaya görüntülerin perde arkasını TRT'de yayımlanan Pelin Çift ile Gündem Ötesi programında anlattı. 
 
İşte Yalçınkaya'nın sözleri:
 
Kuralları Var Esnaf Lokantalarının
 
Keşke bütün kovulmalar böyle olsa. Benim aslında tam derdim de buydu. İnsanlar bir lokantaya gittiklerinde neden dışarıya çıkarılabilir? Bir kuralları var esnaf lokantalarının. Kurallarına uymazsanız çıkarılabilirsiniz. Ben bu ustamızı, çok saygı duyduğumuz ustamızın, belgeselini izleyince neden saygı duyduğumu anlayacaklar, hikayesini biliyordum.
 
Şimdi biz bu esnaf lokantaları belgeseline başlamadan önce ben hepsini bir kadraja aldım, inceledim. Ama hiçbiriyle birebirde görüşmedim. Doğallığı, hiçbir şeyi kaybolmasın diye. Bu belgeselde gizli kayıt aldığımız ve kendisinden sonra tabi izin aldığımız tek görüntü budur. Çünkü esnaf lokantalarına gittiğinizde zaten size kucaklarını açarlar. 
 
Bu belgeseli izleyince neden kovulduğumu çok iyi anlayacaklar. Aslında şöyle bugün bütün basında manşettik. Bizim orada yaptığımız şey bir sosyal deney de değildi. Mesela bugün herkes şunu yazıyor: Sosyal deney yaptı. Hayır, biz esnaf lokantasındaki adapları ve usulleri, gelenekleri ve görenekleri anlatıyoruz.
 
Duygulandım
 
Bu hikayeyi ben çok duyuyordum. Kaç tane arkadaşım anlatmıştı. Bazıları inanmıyordu. Bu lokantada kurallara uymadığınızda kovulursuna inanmıyorlardı. Ben de inanmadım. Ya nasıl olur, böyle bir şey. Sonuçta bir esnaf lokantası yemek satmak istiyor. Yemek isteyenlere verir. 
 
Ama buradaki hikaye çok bambaşka. Ben duygulandım mesela. Çünkü orada bahsedilen şey, ustamız şu an çok üzülüyor olabilir. Öyle biri değil, onu görecekler. Eyvallahı yok. Bir not daha vereyim. Kredi kartı da kullanmıyor, onun sebebini de söylüyor.
 
Yani esnaf lokantalarındaki ustaların hiçbirin bizim gibi dertleri yok. Şundan dolayı, onların zaten bu hayatta istedikleri tek şey geçinebilecekleri rızk. Bizim gibi yıldız alalım, onu yapalım, bunu yapalım gibi dertleri yok. Benim diyor kurallarım var. Bu kurallara uymayan kişi, bu lokantada yemek yiyemez.
 
Ben para çıkartamadım, dedi ki al dedi paranı da al. Bu kural ne acaba? Onu da belgeselde görecekler.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler