Endonezya Helal Ürünleri G20 Zirvesinde Sergilenecek

Endonezya Helal Ürünleri G20 Zirvesinde Sergilenecek

Türkiye gastronomi haberleri ve fuar ve festivaller ile ilgili Endonezya Dışişleri Bakanı “Bu nedenle Endonezya, Helal endüstrisinde ve Şer’i ekonomide kilit bir oyun..

 
Endonezya Helal Ürünleri G20 Zirvesinde Sergilenecek
 
Endonezya Turizm ve Yaratıcı Ekonomi Bakanı Sandiaga Uno, Jogja Helal Festivali’ne katılırken yaptığı açıklamada, Turizm ve Yaratıcı Ekonomi Bakanlığının, G20 zirvesinde sergilenmek üzere bir dizi helal ve ihracata yönelik yaratıcı ekonomi ürününü seçtiğini belirtti.
 
2021-2022 Dünya İslam Ekonomisinin Durumu raporuna göre, Endonezya’nın Şer’i ekonomi sektörü bir önceki rapora göre bir sıra artışla dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Endonezya, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyelerine helal gıda ürünleri ihraç eden dünyanın en büyük beş ülkesi arasında yer aldı.
 
Türkiye gastronomi haberleri ve fuar ve festivaller ile ilgili Endonezya Dışişleri Bakanı “Bu nedenle Endonezya, Helal endüstrisinde ve Şer’i ekonomide kilit bir oyuncu haline gelmeli” dedi.
 
Helal endüstrinin bir parçası olarak İslami yaratıcı ekonomi sektörünün geliştirilmesi gereken sayısız potansiyele sahip olduğuna Endonezya Helal Ürünleri dikkat çekti.
 
Ayrıca Endonezya dünyanın en büyük helal gıda pazarı ve bu sektöre 146.7 milyar dolar harcıyor. Son zamanlarda Endonezya’da İslam ekonomisinin büyümesini moda ürünleri, helal mutfak, Şeriat finansal ürünler, helal oteller, Müslüman dostu seyahat hizmetleri, İslami kitaplar ve filmler hızlandırdı.
 
Uno’ya göre, şu anda çeşitli bankalar tarafından desteklenen çeşitli şer’i ürünlerin ve ek hizmetlerin geliştirilmesi nedeniyle helal ve Müslüman dostu turizm talebi artıyor.
 
Bakan, Endonezya’da İslami ekonominin gelişmesinin ulusal ekonomiyi ilerletebileceğini ve çok sayıda iş fırsatı yaratabileceğini sözlerine ekledi.
 
“Müslüman dostu turizmimiz, helal restoranlarımız ve İslami moda sektörümüzün desteğiyle Endonezya’nın şu anda yüksek talep gören turizm gelirini 1,4 milyara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Bu arada, Endonezya’nın başkanlığındaki 2022 G20 Zirvesi'nin 15-16 Kasım 2022’de Bali’de yapılması planlanıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler