Şef Dilek Yetkiner'den Muhteşem Ege Lezzetleri

Şef Dilek Yetkiner'den Muhteşem Ege Lezzetleri

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, BTA ADB İşletme Müdürü Akın Yorulmaz ve Şef Dilek Yetkinler’in ev sahipliğinde dolu...

Şef Dilek Yetkiner'den Havalimanında Efsane Ege Lezzetleri...
 
TAV Havalimanları iştiraki BTA tarafından düzenlenen "Tadında Anadolu Ege Haftası" etkinliğinde Ege ve mübadele mutfağına yönelik çalışmalarıyla bilinen Şef Dilek Yetkiner’in hazırladığı lezzetler İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yolcularla buluştu.
 
Bundan 10 yıl önce Anadolu’nun kültür mirasının korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına destek olmak amacıyla BTA tarafından kurulan Tadında Anadolu; Ege Haftası ile binlerce yıldan, onlarca medeniyetten süzülen kadim Ege Mutfağı’nı restoranlarına taşıyor. 11-14 Ekim’de İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen Tadında Anadolu Ege Haftası, 18-19 Ekim’de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda düzenlendi. 
 
Şef Dilek Yetkiner'den Havalimanında Efsane Ege Lezzetleri
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, BTA ADB İşletme Müdürü Akın Yorulmaz ve Şef Dilek Yetkinler’in ev sahipliğinde dolu dolu geçen etkinlik, İzmir Adnan Menderes Havalimanı misafirleri tarafından tam not aldı.
 
Şef Dilek Yetkiner’in hazırladığı menüde Türkiye’de sadece Urla ve Karaburun Yarımadası’ndaki ve meyve sebzelerden yapılan birbirinden özgün Ege lezzetleri yolcuların tadımına sunuldu. Menüde bulunan Urla sakız enginarı ve Seferihisar mandalinası gibi coğrafi işaretli ürünler doğal tarımı desteklemek üzere Yeşim Dönmez tarafından kurulan kadın kolektifi Mimas Bahçe'den temin edildi. 
 
Şef Dilek Yetkiner'den Havalimanında Efsane Ege Lezzetleri
İzmirli girişimci kadınlarımızdan Görkem Özpak’ın yöre kadınlarının geçimlerine katkı sağlamak adına hayata geçirdiği Ampersand Hayat, ata tohumu un kullanımıyla Şef Dilek Yetkiner’in anneannesinin tarifiyle hazırlanan Kulak Mantı servisi sağladı. Etkinlikte ayrıca T.C. Kültür Bakanlığına kayıtlı çini sanatçısı Özlem Alkan’ın liderliğindeki Atölye ÖZ bünyesinde üretilen çini eserler sergilendi.
 
"Misafirler Ege Mutfak Kültürünü Doya Doya Hissetti"
 
Şef Dilek Yetkiner'den Havalimanında Efsane Ege Lezzetleri
ABD merkezli Daily Meal tarafından dünyanın en iyi 30 havalimanı restoranı arasında gösterilen Tadında Anadolu’nun Ege Haftası’na özel menüsünde çorba çeşitlerinden kıymalı tarhana çorbası, limonlu sakız enginar çorbası; ana yemek olarak Ege usulü zeytinyağlı yaprak sarma, fırında patlıcanlı domates dolması, fırında etli karışık dolma, çiğ sarma, kuru cacık, ekmek dolması ve üzüm hoşafı, kuzu güveci, İzmir köfte, düğün keşkeği, terbiyeli kuzu kapama, çullama vardı. 
 
Şef Dilek Yetkiner'den Havalimanında Efsane Ege Lezzetleri
Zeytinyağlı sakız enginar, nar ekşili taze fasulye, fırında zeytinyağlı kınalı bamya, sinkonta, kıymalı pırasa menünün sebze yemeklerini oluştururken; pilav seçeneklerinden domatesli pilav ve üzüm, enginarlı pilav ve kulaklı mantı lezzete lezzet kattı. Bamyalı levrek, otlu peynirli kapalı pide, urla pidesi, tırnak pideli tire köfte menüyü taçlandırırken; salata ve meze olarak kuru börülce piyazı, cibez salatası, enginar salatası, peksimet salatası, yaz turşusu ve kuru cacık Ege’yi doya doya hissettirdi. Son olarak lorlu tatlı börek, kadayıflı muhallebi ve kalbura bastı servis edildi.
 
Ege Mutfağı’nın tanıtılması ve güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin son ayağı, 25-26 Ekim günlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı iç hatlar gidiş katında bulunan Tadında Anadolu’da gerçekleştirilecek.
 
Şef Dilek Yetkiner'den Havalimanında Efsane Ege Lezzetleri
Başarılı Türk mutfağı şeflerinden Dilek Yetkiner Kimdir?
 
Ege Mutfağı Eğitmeni Şefi Dilek Yetkiner, 1995 yılında Ege Üniversitesi Gıda Bölümü’nden mezun oldu. 15 yıl Özgörkey Feast Gıda’da ARGE danışmanlığı yaptıktan sonra Urla ve Alaçatı’da birçok işletmede menüsüne Ege Mutfağı dokunuşları yaptı. Bu yolculukta en büyük ilham kaynağının anneannesi olduğunu söyleyen Dilek Yetkiner, Urla Cooking Class sayesinde anneannesinin Urla Mutfağı’nı merak edenlerle paylaşma fırsatı buldu. 
 
Şef Dilek Yetkiner'den Havalimanında Efsane Ege Lezzetleri
Alaçatı Ot Festivali, Kaybolan Lezzetler Festivali, Urla Enginar Festivali, Bozcaada Yerel lezzetler Festivali, İstanbul Yeniden Yerel Lezzetler Festivali gibi pek çok organizasyonda Ege Mutfağı atölyeleri düzenleyerek Ege Mutfağı’nı mutfak severlerle buluşturan Dilek Yetkiner, halen mutfak koordinatörlüğü ve menü danışmalığı görevini sürdürüyor ve yemek dergileri için Ege ve Mübadele Mutfağı üzerine çalışmalar yapıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler