Şef Atilla Hildmann Almanya 'dan Türkiye’ye Neden Kaçtı?

Şef Atilla Hildmann Almanya 'dan Türkiye’ye Neden Kaçtı?

Almanya’da özellikle corona virüsü pandemisi sırasında halkı kışkırtma ve nefret yayma suçlamasıyla hakkında tutukla 'ma kararı bulunan En İyi Vegan Yemekleri ile ünlenen şef..

Şef Atilla Hildmann Almanya'dan Türkiye’ye Neden Kaçtı?
 
Türkiye’ye kaçan vegan aşçı Atilla Hildmann’ın davasında skandal hata....
 
Almanya'da hakkında nefret yayma suçlamasıyla tutuklama kararı bulunan ve yazdığı kitaplarla üne kavuşan vegan şef Atilla Hildmann'ın davasında yapılan skandal hata ortaya çıktı. Şu an Türkiye'de bulunan Hildmann Interpol tarafından en çok aranan isimler arasında...
 
Almanya’da özellikle corona virüsü pandemisi sırasında halkı kışkırtma ve nefret yayma suçlamasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan En İyi Vegan Yemekleri ile ünlenen şef Atilla Hildmann’ın davası yeniden gündemde.
 
Bir dönem yazdığı yemek kitaplarıyla ünlenen En İyi Ot yemekleri ile ünlenen Türk mutfağı şeflerinden Hildmann, Almanya’da hakkında soruşturma başlatılmasının ardından Türkiye’ye kaçmıştı.
 
Almanya, tutuklama emrinin çıkarılmasından bu yana Hildmann'ın Türkiye tarafından iadesini talep etmedi. Berlin’de yetkililer, Hildmann'ın hem Alman hem de Türk vatandaşlığına sahip olduğundan yola çıktığı ve Türkiye'nin zaten Türk vatandaşlarını iade etmediği için iade girişiminde bulunulmadığı ortaya çıktı.
 
Şef Atilla Hildmann Almanya'dan Türkiye’ye Neden Kaçtı?
Şef Atilla Hildmann Davasında Alman Savcılığın Büyük Hatası
 
Ancak yürütülen davada büyük bir hata yapıldığı ortaya çıktı.
 
Hildmann aslında Türk vatandaşı değildi ve eğer savcılık bunu atlamasaydı, aranan ismin Türkiye’den iade edilebileceği anlamına geliyordu. Berlin başsavcılığı ciddi bir soruşturma hatası olduğunu kabul ederken, aşırı sağcı Attila Hildmann’ın Türk vatandaşlığı bulunmadığını belirtti.
 
Alman Bild gazetesi konuyla ilgili yetkililere ulaşırken, yorum yapmayı reddettiler.
 
Hildmann, Şubat 2021’den beri Berlin başsavcılığının yanı sıra Europol ve Interpol tarafından da aranıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler