Gastronominin Dönüştürücü Gücü Ve

Gastronominin Dönüştürücü Gücü Ve "Türk Mutfağı"

Sayın Ayşegül Erdal Yörük tarafından başlatılan projede eğitim verdiğimiz bu kadınlar, Türk Mutfağından öğrendikleri yemekler ile şimdi hayatlarını yeniden kazanıyorlar.

Gastronominin Dönüştürücü Gücü Ve "Türk Mutfağı" 
Ebru Barbara Demir
 
Geçen yıl başladığımız Arnavutluk-Türkiye Gastrodiplomasi Projemiz kapsamında, Arnavutluk’ta 3571 yetim çocuğa annelik yapan, Türk Mutfağı yemeklerini öğrettiğim sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı 25 kadından aldığım haber ile yine ayaklarım yerden kesildi. 
 
Geçmiş dönem Arnavutluk Büyükelçimiz;
 
Gastronominin Dönüştürücü Gücü Ve "Türk Mutfağı"
Sayın Ahmet Murat Yörük ve kıymetli eşi Sayın Ayşegül Erdal Yörük tarafından başlatılan projede eğitim verdiğimiz bu kadınlar, Türk Mutfağından öğrendikleri yemekler ile şimdi hayatlarını yeniden kazanıyorlar. 
 
Gastronominin dönüştürücü gücü sayesinde bir araya geldiğimiz anneler, yeni açılan otellerde iş bularak hayatlarının bundan sonraki kısmını mutfakta profesyonel birer aşçı olarak devam ettirecekler. 
 
Gastronominin Dönüştürücü Gücü Ve "Türk Mutfağı"
Onların adına hem çok mutlu oldum hem de gurur duydum. Yolları ve bahtları açık olsun. 
 
Arnavutluk’taki sertifika töreninde projenin tanıtımı yapılmış ve tanıtım töreni iki ülkenin milli marşları ile başlamıştı. 
 
Gastronominin Dönüştürücü Gücü Ve "Türk Mutfağı"
Ardından 3571 yetim çocuğa ve onlara bakan 200 anneye hamilik eden Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Bey bana, “Bu annelerimizin koluna birer bilezik takarak ülkenize dönüyorsunuz, çok teşekkür ederiz.” demişti.
 
Bugün, o altın bilezikler kadınların kolunda çalıştıkça ışıldayacak. 
 
Gastronominin Dönüştürücü Gücü Ve "Türk Mutfağı"
Ne mutlu bize, ne mutlu bana.
 
Sayın Büyükelçim Ahmet Murat Yörük ve Sevgili Ayşegül Murat Yörük bana bu anlamlı projede güvendiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Birlikte çok anlamlı bir yolculuğu tamamlamış olmanın gururunu yaşıyorum.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler