Küflü Peynir Yenir'mi? Küflü Peynirin Faydaları Nelerdir?

Küflü Peynir Yenir'mi? Küflü Peynirin Faydaları Nelerdir?

Küflü peynirin faydalarını saymakla bitmez. Ülkemizde de sevilen bir peynir türüdür. Günümüzde peynir çeşitlerinden Küflü peynir çeşitleri rokfor, çeçil, parmesan, gruyer..

Küflü Peynir Yenir'mi? Küflü Peynirin Faydaları Nelerdir?
 
Küflü Peynir Faydaları Nelerdir? 
 
Küflü Peynir Kalsiyum açısından zengin olan küflü peynir kemik gelişimi için önemlidir.
 
Küflü Peynir Kemik erimesi ve romatizma gibi hastalıkların engellenmesine yardım eder.
 
Küflü Peynir Kemiklerin kırılması ya da çatlamasına karşı direnç oluşturur.
 
Küflü Peynir İçerdiği mineral ve vitamin ile vücut direnci ve bağışıklık artar.
 
Küflü peynirin Faydaları Nelerdir sorusunun cevabında, Antibiyotik etkisi ile hastalıklardan ve mikroplardan korur.
 
Küflü Peynir Yüksek düzeyde kalsiyum içermesi sayesinde diş sağlığı için de katkısı yüksektir.
 
Küflü peynirin özellikleri nelerdir dediğimizde bağırsaklarda bulunan floraları güçlendirir ve tüm hastalıklara karşı direnç oluşturur.
 
Küflü Peynir Yenir Mi?
 
Küflü peynirin faydalarını saymakla bitmez. Ülkemizde de sevilen bir peynir türüdür. Günümüzde peynir çeşitlerinden Küflü peynir çeşitleri rokfor, çeçil, parmesan, gruyer, çedar ve asiago peyniridir. Küflü peyniri direkt kahvaltılarda peynir olarak tüketebilirsiniz. 
 
Lezzetli olduğu için salatalara ve birçok yemeğe de yakışır. Özellikle makarna soslarında ya da fırın yemeklerinin üzerinde küflü peynir lezzetli olur. Börek ya da peynirli yumurta için de küflü peynir tercih edebilirsiniz. 
 
Şarap ya da farklı içeceklerin yanına hazırlanan peynir tabaklarında da küflü peynir kullanılabilir. Evde hazırlanabildiği gibi güvenilir ve sağlıklı markalardan da satın alınabilir. 
 
Küflü peynirin bozuk tadı ve kokusu olması nedeniyle korku yaratması normaldir. Fakat küflü peynirin kendine has bir yapısı vardır ve diğer peynirler gibi cam kaplarda ya da buzdolabında uzun süre sağlıklı bir şekilde saklanabilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler