Damla Sakızı Nedir? Damla Sakızının Faydaları Nelerdir?

Damla Sakızı Nedir? Damla Sakızının Faydaları Nelerdir?

Damla sakızı Türkiye'de Çeşme, Alaçatı, Marmaris, Muğla bölgelerinde yetişirken yurtdışında ise adının anavatanı olan Yunanistan, sakız adası çevresinde bulunuyor...

Damla Sakızı Nedir? Damla Sakızı Faydaları Nelerdir? 
 
Türk mutfağı kültüründe oldukça önemli bir yere sahip olan damla sakızı birçok yarara sahiptir. Son derece hoş kokusu bulunan damla sakızı, ağız ve diş sağlığının yanı sıra birçok rahatsızlığa da iyi geliyor. Çiğneyerek kullanımının haricinde yemek ve tatlılara eklenerek hatta kozmetik ürünler içerisinde kullanılarak da tüketilebiliyor. Yazımızda tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
 
Damla sakızı Türkiye'de Çeşme, Alaçatı, Marmaris, Muğla bölgelerinde yetişirken yurtdışında ise adının anavatanı olan Yunanistan, sakız adası çevresinde bulunuyor. Birçok konuda faydalı olduğu o zamanlardan beri bilinen damla sakızı, bir elmas ile yarışacak konumda yer aldığı bilinen diğer özelliklerindendir. İşte, detaylar;
 
Damla sakızı sakız ağacı üzerinde bulunan reçinelerden elde edilir. Eylül ve ekim aylarında ağaçlarda bulunan bu sakız reçinesi toplanır. Sıvı halde bulunan sakız reçineleri ağaç üzerinden sıyrılarak elde edilir.
 
Saydam bir görünüşü olan damla sakızı reçinesi, toplandıktan sonra güneşte bekletilerek kurutulur. Kuruduktan sonra rengi mat beyaz haline bürünür. Damla sakızı adına mitolojik hikayelerde de sıkça yer verilir. Efsanelere göre gastronomi haritamızda damla sakızı son derece değerli bir yiyecek olduğu söylenir.
 
Damla Sakızı Faydaları Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
 
Gerek kullanım alanının çokluğu gerekse insan vücudu için büyük ölçüde faydalı olması ile damla sakızı herkesin gönlünü fethediyor. Bugün hala sevilerek kullanılan damla sakızının faydalarına göz atalım.
 
Damla sakızı antiseptik etkileri nedeniyle ağız içerisinde oluşan kötü bakterileri yok ederek ağız kokusunu da beraberinde yok ediyor.
 
Plak ve tartar oluşumunu engelleyen damla sakızı, dişlerin ve diş etlerinin güçlenmesine yardımcı oluyor. 
 
Çürük oluşumunu büyük ölçüde hafifleten ve bağışıklık sistemide de faydalı olduğu bilinen damla sakızı ayrıca ağız kuruluğu probleminin de önüne geçiyor. Diş fırçalanılamayan yer ve zamanlarda damla sakızı çiğneyerek ağız bakımının bir kısmını halledebilirsiniz.
 
Uluslararası ölçüde damla sakızı doğal içerikli tıbbi ürün olarak değerlendiriliyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı savaşan damla sakızı, göğüs bölgesinin yumuşamasını sağlayarak hırıltı, öksürük gibi problemlerin yaşanmasının önüne geçiyor.
 
Ayrıca, damla sakızı astım ve alerji hastalıklarına karşı da son derece iyi geliyor.
 
Damla sakızı birçok soruna iyi geldiği gibi vücuda enerji vermeye de yarıyor. Damla sakızı ile daha enerjik ve zinde hissetmek mümkün olabiliyor.
 
Damla sakızlı yiyecekler gastrit gibi mide sorunlarının hafiflemesine yardımcı oluyor.
 
Her derde deva olan damla sakızı, krem, şampuan gibi ürünler içerisinde kullanıldığı zaman saç ve cilt bakımına da hem kokusuyla hem de olumlu etkileriyle yardımcı oluyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler