Sosu Bağlamak Ne Demek?

Sosu Bağlamak Ne Demek?

Geleneksel Türk mutfağında yemek sosları nasıl bağlanır? Bağlama işlemi nasıl yapılır? Çorbaların sosları nasıl bağlanır? Bağlama kelimesi, yemek programlarında ve nefis yemek tarifilerinde karşımıza çıkıyor...

Sosu Bağlamak Ne Demek?
 
Geleneksel Türk mutfağında yemek sosları nasıl bağlanır? Bağlama işlemi nasıl yapılır? Çorbaların sosları nasıl bağlanır?
 
Bağlama kelimesi, yemek programlarında ve nefis yemek tarifilerinde karşımıza çıkıyor. Mutfakta önemli bir püf noktası olan bağlama işlemi için belirli malzemeler kullanılıyor. Ayrıca belli noktarada dikkat edilmesi gerekiyor. 
 
Geleneksel Türk mutfağı ve modern Türk mutfağında yemekte bağlama işlemi ile ilgili bilgiler...
 
Yemek yaparken sosu bağlamak, sos, en iyi çorbalar, yahni gibi sulu yiyecekleri içine farklı malzemeler ekleyerek koyulaştırma ve kaynaştırma işlemine deniyor.
 
Un, nişasta, yumurta sarısı, krema, peynir gibi birçok malzeme bağlayıcı olarak kullanılabiliyor.
 
Gündelik dilde bağlama “yemeğin terbiyesi” olarak da kullanılabiliyor.
 
Yemekte sos Bağlama Nasıl Yapılır?
 
Yemekte bağlama işlemi yaparken ısıya dikkat edilmesi gerekiyor. Sıcak ve soğuk dengesi iyi ayarlanmalı. Ayrıca nişasta ve yumurta gibi eklenecek malzemeler de ölçülü kullanılmalı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler