Şef Musa Dağdeviren Kimdir?

Şef Musa Dağdeviren Kimdir?

Musa Dağdeviren kimdir, nereli? Çiya Sofrası nerede? Habertürk ekranlarından yer alan Ebru Baki'nin sunduğu "Para Gündem" programında İstanbul'un tanıtılması için tavsiye edilen Çiya Sofrası..

Şef Musa Dağdeviren Kimdir?
 
Türkiye'nin en iyi restoranı olduğu iddila edilen Çiya'nın sahibi Musa Dağdeviren, halk tarafından merak edildi. Şef Musa Dağdeviren nerelidir? Musa şef bu güne kadar nerelerde çalıştı? Şef Musa Dağdeviren'in yurt dışı deneyimleri nelerdir?
 
Şef Musa Dağdeviren hangi kitapları kaleme aldı? Şef Musa Dağdevirenin kaç kardeşi var? Şef Musa Dağdeviren yaşam öyküsü nedir? Şef Musa Dağdevirene dair merak edilen soruların cevabı bu haberimizde...
 
Musa Dağdeviren kimdir, nereli? Çiya Sofrası nerede? Türk mutfağı şeflerinden Musa Dağdeviren aşçılık mesleği hakkonda hangi eğitimleri aldı?
 
Bizde sizler için Dağdeviren'in kısa biyografisini hazırladık... 
 
Musa Dağdeviren kimdir? Musa Dağdeviren'in Yaşam Öyküsü Gaziantep Nizip'te 1963'te doğdu. Ev kadını Arife Hanım ile kalemci Bozan Bey'in altı çocuğundan, sonuncusu. Nizip İstiklal İlkokulun'dan 1969'da mezun oldu. 
 
Nizip Ortaokulu'nu dışardan bitirmek için çalıştı (1970-1977 arasında) ise de, çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleşemedi. 1979'da Nizip'ten ayrılıp, İstanbul'a yerleşti. Beş yaşında Nizipte fırıncı dayılarının yanında çırak olarak çalışmaya başladı (ekmek, pide, lahmacun, tepsi yemekleri) ve kentten ayrılırken, bir fırıncı ustasıydı (1965-1977). 
 
Çırak ve işçi olarak yaptığı işler:
 
Tarım, sanayi ve çeşitli kentsel işyerlerinde küçük yaşlardan başlayarak çalıştı. Bu iş alanları şöyle sıralanabilir: Simitçilik; lokanta, tatlıcı, çorbacı, kebapçı ve kahveci çıraklığı; kavakçı; pamuk ırgatı;
 
sebze, üzüm, incir işçiliği; kaynakçı; kâğıt, sabun, fıstık, zeytinyağı, kağıt fabrikalarında mevsimlik isçi; kitapçı ve plakçı dükkânı. Kendine ait ilk işyeri: Nizip-Antep E5 karayolu üzerinde iki arkadaşıyla birlikte bir tencere yemeği lokantası açtı. Bir yıl çalıştırıldı.
 
Ustalık: Antep Başpınar Köyü'nde altı ay lahmacun fırınında; Antepte Fıstık (Şire) Halinde beş ay Memik Ustanın yanında (Türkoğlu Kebap) ve Birecik'te üç ay bir fırında, ekmek fırın ustası olarak çalıştı. 
 
Dağdeviren, 1987'de Çiya/Kebap-Lahmacun'u açtı. Çiya, Kadıköy, İstanbul'da yer almaktadır. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler