Almanya Gastronomi'ne Türk Mutfağı Şefleri Yön Verecek

Almanya Gastronomi'ne Türk Mutfağı Şefleri Yön Verecek

Spiegel dergisi, İçişleri Bakanlığı'nın, Gastronomi ve konaklama sektöründe çalışabilecek yabancı personel getirmeyi istediğini yazdı. Hükümetin bu yıl içinde göç..

 
Almanya Gastronomi'ne Türk Mutfağı Şefleri Yön Verecek
 
İşgücü sıkıntısı çeken Almanya, Türkiye'den işçi talep ediyor! 2 meslekte büyük boşluk var
 
Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da kalifiye eleman sıkıntısı baş gösterdi. Gastronomi ve konaklama sektöründe ciddi anlamda personel sıkıntısı yaşayan Almanya, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeden işçi almak adına kolları sıvadı. 
 
Resmi adımların önümüzdeki dönemde atılması öngörülüyor. Almanya'da havacılık sektörünün ardından iki sektörün daha personel sıkıntısı yaşamasının ardından göçmen faaliyetleri yeniden değerlendirmeye alındı. 
 
Almanya, iki sektördeki işçi sıkıntısını çözmek için başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen işçilere kapılarını açmaya hazırlanıyor.
 
Göç Politikası Yeniden Düzenlenecek
 
Spiegel dergisi, İçişleri Bakanlığı'nın, Gastronomi ve konaklama sektöründe çalışabilecek yabancı personel getirmeyi istediğini yazdı. Hükümetin bu yıl içinde göç politikasını yeniden düzenleyerek, birçok sektördeki işgücü açığının kapatılmasını hedeflediği ifade edildi. 
 
Almanyada en iyi restoranlar Türk mutfağı şefleri için harekete geçti. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, pandemi nedeniyle işgücü sıkıntısının çok daha kötü hale geldiğini söyledi.
 
Konaklama Ve Gastronomi Alanında Sıkıntı Var
 
Havacılık sektörü gibi gastronomi ve konaklama sektöründe de yeni restoranlar için ciddi bir personel sıkıntısı yaşandığını belirten Faeser, "Çalışma Bakanı Hubertus Heil ve ben, bu alanda da yabancı işçilerin alımı için işleri kolaylaştırmamız gerektiğini biliyoruz" dedi. 
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yeralan bigilere göre ve Faeser, bu nedenle Heil ile birlikte bu yıl içinde değişiklikler önereceklerini kaydetti.
 
"DAHA AZ BÜROKRASİYE İHTİYAÇ DUYUYORUZ"
 
Bakan Faeser, kalifiye personele yönelik Almanya'yı cazip hale getirmek için yapılması gereken ev ödevleri olduğunu vurgularken, "Mesleki yeterliliklerin daha hızlı tanınmasına ve daha az bürokrasiye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. 
 
Bu konuda çalışma bakanlığı ve eğitim bakanlığının istişare ettiğini de kaydetti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler