Kilo Vermek İçin Kahvaltıda Tüketebileceğiniz Yiyecekler:

Kilo Vermek İçin Kahvaltıda Tüketebileceğiniz Yiyecekler:

Kahvaltı bir kişinin güne iyi bir başlangıç yapması için ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar. Aynı zamanda yüksek ölçüde proteinli besinler tüketmenin enerji seviyelerini önemli..

Kilo Vermek İçin Kahvaltıda Tüketebileceğiniz Yiyecekler:
 
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Güne güzel başlamak, zihninizi açmak için mutlaka sağlıklı bir kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin! Yağlı börekler, kızartmalar gibi ağır yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var… Bu besinler hem size kilo aldırır hem de birçok hastalığa yol açabilir… Fakat bağışıklık sistemi için öyle bir besin var ki bu yiyeceğe mutlaka dikkat edin!
 
Beslenme uzmanları, kahvaltı seçimlerinizin kilo alıp vermenizde büyük bir rol oynayabileceğini söylüyor. 
 
Kahvaltı bir kişinin güne iyi bir başlangıç yapması için ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar. Aynı zamanda yüksek ölçüde proteinli besinler tüketmenin enerji seviyelerini önemli ölçüde yükselttiğini de ekledi. Yapılan araştırmalar, proteinin kas sağlığına fayda sağladığını ve kas kütlesini artırarak kilo kaybını desteklediğini de göstermiştir.
 
Protein Tüketin
 
Yapılan araştırmalar, proteinin kas sağlığına fayda sağladığını ve kas kütlesini artırarak kilo kaybını desteklediğini de göstermiştir. Proteini sindirmek oldukça uzun sürüyor. Bu da sizin gün içinde daha tok kalmanızı sağlayacak ve çok yemek yemenizi önleyecek. Protein ayrıca karbonhidratların sindirimini yavaşlatır.
 
Bu nedenle kilo vermek isteyen bir kişi yüksek karbonhidratlı bir öğüne protein açısından zengin yiyecekler eklerse, bu insülin artışını azaltacak ve bu açlık isteklerini azaltacaktır. Fakat bolca karbonhidrat tüketirseniz bu sizin kilo vermenizi durdurarak, kilo almanızı sağlayacak.
 
Protein Deposu
 
Kahvaltıda tüketebileceğiniz yiyecekler:
 
Yumurta beyazı
Süzme peynir
Fıstık ezmesi
Nohut
Kinoa
 
Protein Alımı Kişiden Kişiye Göre Değişir
 
Uzmanlar, 90,7 kg ağırlığında ve günde yaklaşık 2,500 kalori tüketen ortalama bir adam, protein gereksinimleri 63-188 gram arasında değişebileceğini söylüyor.
 
Protein ihtiyaçları, kalori alımına ve aktivite seviyelerine bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Gün boyunca ek protein aperatifleri de kişinin günlük alımını artırmak ve açlık isteklerini frenlemek için iyi bir seçenektir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler