Türkün Bahar Bayramı

Türkün Bahar Bayramı "Nevruz" Nedir?

Tarihte pek çok devlet tarafından bayram ve gelenek olarak kutlanmıştır. Selçuklularda ve Osmanlılarda millî bayram olarak kutlanan Nevruz, Nevruziye adlı şiirlere ve şenliklerle ziyafet..

Yarın Nevruz Türkün Bahar Bayramı...
 
Bu nedenle geleneksel azerbaycan mutfağı nevruz kurabiyesi şeker bura yaptık. 
 
Bu sene semeni yeşertemedik ama evde uğut var, şükür... 
 
Nevruz, Türklerin (Göktürklerin) Ergenekon'dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. 
 
Tarihte pek çok devlet tarafından bayram ve gelenek olarak kutlanmıştır. Selçuklularda ve Osmanlılarda millî bayram olarak kutlanan Nevruz, Nevruziye adlı şiirlere ve şenliklerle ziyafet verilerek kutlanırdı. 
 
Buğdayın çimlendirilmesiyle yapılan nevruz şerbetleri içilir, bereketi simgeleyen buğday yemekleri yapılırdı. 
 
Özel olarak Nevruziye adlı macun hazırlanır, halka dağıtılırdı. Osmanlı döneminden kalma bir kültür olarak bugün hâlâ Manisa'da Mesir macunu şenlikleri devam etmektedir. 
 
Türk aşçı haberleri not:
 
Sn. Tolunay Sandıkcıoğlu hocamız'dan alıntıdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler