Șef Serkan Çetinöz; Bu Zamana Kadar Yok Sayıldık

Kamu Aşçılar Derneği üyeleri, Yardımcı Hizmetler Sınıfı'na son verilmesi ve 3600 ek gösterge' den kamu aşçılarının da yararlanmaları için toplandılar. Ellerinde meslek diploma..

Șef Serkan Çetinöz; Bu Zamana Kadar Yok Sayıldık
 
Aşçılar Kazan Kaldırdı…
 
Başkent postasından Ezgi Acar'ın haberine göre;
 
Kamu Aşçılar Derneği üyeleri, Yardımcı Hizmetler Sınıfı'na son verilmesi ve 3600 ek göstergeden kamu aşçılarının da yararlanmaları için toplandılar…
 
Ellerinde meslek diplomaları ve sertifikaları ile gelen kamu aşçıları basın açıklamasında bulundu. Eğitim durumlarına uygun bir şekilde memur kadrolarına atanmayı talep eden kamu aşçıları, kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nın kaldırılmasını ve 3600 ek göstergeden faydalanmak istediklerini belirttiler…
 
Derneğimizin Bu Kuruluş Yıldönümünde Maalesef Yine Boynumuz Bükük
 
Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nın kaldırılarak personelin eğitim durumuna göre unvanların verilmesi gerektiğini aktaran KADER Başkanı Serkan Çetinöz, "3600 ek gösterge görüşmeleri devam etmekte. Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nın buna dahil edilmesi talep ediliyor. 
 
Benim şahsi fikrim, 3600 ek göstergeden ziyade, Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nın kaldırılarak, bu sınıfta bulunanların eğitim durumlarında göre farklı unvanlara atanması yapılmalıdır Derneğimizin bu kuruluş yıldönümünde maalesef yine boynumuz bükük. 7 yıllık bu süreçte sesimizi ne iktidara ne muhalefete ne de siz basın mensuplarına duyuramadık. Amerika’da ki insan yerine koyulmayan siyahi vatandaşlar gibi, adı memur olup memur yerine konulmayan bir sınıftan bahsetmek istiyorum. 
 
Aşçı, garson, kuaför, berber, hizmetli, kaloriferci, teknisyen yardımcısı vb kadrolarda bulunan bu sınıfın içinde bulunan görevi olmadığı halde  bütün işleri yaptırılmaya çalışılmakta.
 
Eğitimi, tecrübesi, bilgisi ve becerisi yok sayılarak ister yıllarını aşçılık mesleğine vermiş olsun ya da Milli Eğitim Bakanlığında yeni işe başlamış memur meslektaşım olsun hiç fark etmez amirler tarafından sen sınıfının içindeki her işi yapacaksın, bulaşık yıkayacaksın, temizlik yapacaksın ve abartmıyorum boş zamanında boya badana tamirat yapacaksın denilebilmektedir" ifadelerine yer verdi…
 
Unutmayın Tekrar Acıkacaksınız…
 
KADER Başkanı Serkan Çetinöz; “Fizik, kimya, biyoloji ve matematik  gibi dört önemli bilimi kapsayan ender mesleklerden biridir aşçılık. Akademik bir meslek olduğu için üniversiteler mesleğimizle ilgili bölümler açmaktadır. 
 
Gastronomi bölümlerinin puanları tıp ve hukuk fakültelerinin puanları ile yarışmaktadır. Aşçılık mesleği ile ilgili kitaplar yazılır, filmlere dizilere konu olmaktadır. TV'de prime time de birinci. Kamuda sonuncu… Hastalanınca ilk iş doktora gideriz verdiği tedaviyi uygulayarak iyileşiriz. Kamu kurumlarında çalışan binlerce aşçı yaptığı yemeklerle  insan sağlığını korumak için bütün bilgi birikimini kullanır;  fakat yemek saatinde koşa koşa gelip ustam, şefim diye hitap edenler karnı doyunca sırtını dönüp verilen emeği unutur. 
 
 
Biz aşçılar acıkınca değil her zaman hatırlanmak istiyoruz. 2016 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarafından çıkarılan  3795 sayılı kanunla yapılan değişiklik ile bizlerde mezun olmuş olduğumuz okullardan dolayı teknik unvan aldık. Geçen bu süreçte kanunla verilmiş olan unvanlar yok sayılmış. Almış olduğumuz diplomalar havada kalmışlardır. 
 
Kanun çıktığı günün sabahında kapatılan Devlet Personel Başkanı ile görüştük ve bizlere hayırlı olsun dedi. 10 dakika sonra bir bürokrat unvan değişikliği sınavını önümüze koydu. Delinin biri kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkartamamış misali. Kanunla verilen hakkı yönetmelikle katletmişlerdir. Anayasamızdaki hukukun üstünlüğü ilkesini ihlal edilmiştir. Açmış olduğumuz davalar Yüce Türk adaletine emanettir” dedi…
 
Bu Zamana Kadar Yok Sayıldık…
 
Kamu çalışanları arasında Yardımcı Hizmet Sınıfı'nın kaldırılması gerektiğini belirten Savunma Büro Destek Hizmetleri Sendikası Emniyet-1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Sağlam ise, "Kamu kurumlarında yaklaşık 110 bin olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı arkadaşımız bu zamana kadar yok sayıldı. 
 
3600 Ek Gösterge'de sadece dört hizmet sınıfına verilmesi görüşülürken kamuda 110 bin Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli arkadaşlarımızın hiç ek göstergeden faydalanmadığı ortadadır. Her şeyden önce Yardımcı Hizmetler Sınıfı sorunu ortadan kaldırılarak eğitim durumuna göre bir üst kadrolara getirilmelidir" değerlendirmesinde bulundu…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler