Gastronomi Mutfağı Atölyesi

Gastronomi Mutfağı Atölyesi

Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, 15 yüzyılda yapılan Devecihan’ın tekrardan şehrin hafızasında yerini alaca -ğını belirtti. Soytürk, Rumeli Kültür Sanat akademisinde unutulmaya yüz tutmuş..

Gastronomi Mutfağı Atölyesi....
 
Devecihan Kültür Merkezi’nde Rumeli Kültür Sanat Akademisi bünyesinde ‘Gastronomi Mutfağı Atölyesi’ halkın hizmetine girdi. Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne’nin kaybolan reçetelerini Matbah-i Amire (Osmanlı saray mutfağı)’ de pişirilen yemeklerin reçetelerini ortaya çıkartarak yeni füzyon ile beraber değiştirilerek yerli ve yabancı vatandaşlara sunacaklarını belirtti.
 
Soytürk, Devecihan Kültür Merkezinin 365 gün 24 saat yaşayan bir merkez olacağını söyledi. Gastronomi Atölyesi Mutfak Şefi Emel Güler ise kursiyerler ile beraber Türk mutfağına ait yemekleri, tatlıları çeşitli ürünleri halkın beğenisine sunacaklarını söyledi.
 
Devecihan Kültür Merkezi Rumeli Kültür Sanat Akademisinde bulunan 9 atölye ve gastronomi mutfağı önceki hafta düzenlenen tören ile açılısın gerçekleştirdi.
 
Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, 15 yüzyılda yapılan Devecihan’ın tekrardan şehrin hafızasında yerini alacağını belirtti. Soytürk, Rumeli Kültür Sanat akademisinde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatların yaşatıldığını söyledi.
 
‘Saray Mutfağı Pişirilen Yemeklerin Vatandaşlarımıza Sunacağız’
 
Edirne’nin gastronomide kaybolan reçetelerini canlandırdıklarını belirten Soytürk, “Burada içinde bulunduğumuz alanda özelikle Edirne’nin gastronomisini, kaybolan reçetelerini ve hemen yanı başımızdaki sarayı cedide amirindeki kuşhane de matbah-ı amire (saray mutfağı) pişirilen yemeklerin reçetelerini tekrar ortaya çıkarıp bu reçeteleri yeni füzyon ile beraber değiştirip Şef Emel Güler Hanım ile beraber hem yerli hem yabancı vatandaşlarımızın ağızlarını tatlandıracağız.” Sözlerine yer verdi.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yayınlanan habere göre; Tanıtım anlamında çalışmaların yapıldığını belirten Soytürk, “Tanıtım anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde şehrimizde ikamet eden tur rehberlerini burada ağırlayacağız. Daha sonra seyahat acentelerini ağırlayacağız. Bu mekan 15. Yüzyılın ilk yarısında inşa edilen bu mekan 21. Yüzyılda tekrar şehrimizin hafızasına oturtacağız.” Diye konuştu.
 
Devecihan Kültür Merkezinin şehrin turizm potansiyelini arttıracağını ifade eden Soytürk, “Tiyatro, sanat, müzik, edebiyat bir taraftan sanat galerimiz bir taraftan da mutfağımız ile beraber şehrimizin turizm potansiyeli artılımasın için ciddi bir katkı sağlamış olacak.” Şeklinde konuştu.
 
Soytürk, kursiyerler ile beraber yapılan ürünlerin her gün gün faklı çıktığını her gün faklı menüler ile çalışmaların sürdüğünü belirtti.
 
Bölgede yaşayan vatandaşların da gastronomi mutfağına gelebileceğini belirten Soytürk, “Kursiyerlerimiz ile beraber her gün burada farklı menüler ile faklı ürünlerle çalışmalarını yürütüyor. Aynı zaman da günlük menüde yapılıyor. 
 
Bölgede tatmak isteyen, gelmek isteyenler hem kafemizde kahve çeşitlerimiz, tatlı çeşitlerimizi yemek çeşitlerimizi tadabilecek.” Şeklinde konuştu.
 
24 Saat yaşayan bir merkez olacağını vurgulayan Soytürk, “Bizim daha büyük çalışmalarımız var.  Workshoplar, atölyeler, hafta sonları baba çocuk atölyeleri yapacağız. Anne çocuk atölyeleri yapacağız. Burası 365 gün 24 saat yaşayan bir merkez olacak.” İfadelerine yer verdi.
 
‘Türk Mutfağına Ait Ürünleri Sunacağız’
 
Türk mutfağına ait yemeklerin yapılacağını belirten Gastronomi Atölyesi Mutfak Şefi Emel Güler, “Kursiyerlerimiz ile beraber Türk mutfağına ait yemekleri tatlıları çeşitli ürünleri sunacağız. Gelen turist kafilelerine de bu ürünlerden yiyip içebilmeleri için ikramda bulunacağız.” 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler