Yoğurt Ve Peyniri Birde Prf. Dr. Yörükoğlundan Dinleyin...

Tıp dünyasında yıllardır süren tartışmalarda bir taraf süt ürünlerinin tüketimini desteklerken bir kesim ise süt ve süt ürünlerinden uzak durulması gerektiğini belirtiyor...

Yoğurt Ve Peyniri Birde Prf. Dr. Yörükoğlundan Dinleyin...
 
Türk aşçı haberleri olarak yoğurt ve peynir hakkındaki bir araştırmada  Prf. Dr. Yörükoğlu 'nun Youtube videosunda bulduğumuz bilgileri kaynak göstererek gastronomi haberlerinde ve bağışıklık sistemi haberlerinde paylaşmak istedik...
 
Tıp dünyasında yıllardır süren tartışmalarda bir taraf süt ürünlerinin tüketimini desteklerken bir kesim ise süt ve süt ürünlerinden uzak durulması gerektiğini belirtiyor. Peki, Yoğurt ve peynir dost mu yoksa düşman mı? Profesör Doktor Yavuz Yörükoğlu gerçekleri bir bir açıkladı.
 
Daha önce yetişkinlerde ve çocuklarda süt içilmesinin gerekli olmadığını hatta süt içildiğinde vücutta belirli sorunların çıkmaya başladığını dile getiren Profesör Doktor Yavuz Yörükoğlu yayınladığı Youtube videosunda peynir ve yoğurt tüketimiyle ilgili görüşlerini aktardı. "Sütün insan beslenmesinde bir yeri yok." diyen Yörükoğlu peynir ve yoğurt tüketimi ile ilgili şu bilgileri paylaştı...
 
Yoğurt Sağlığımıza Dost Mu Yoksa Düşman Mı?
 
Türk mutfağının en çok kullanılan ögelerinden biri olan yoğurt (market yoğurdu değil doğal, gerçek yoğurt) bazı özel bakteriler tarafından sütün fermante edilmesiyle ortaya çıkan bir gıdadır.
 
Sütün fermantasyonuyla sütten tamamen farklı bir gıda olarak ortaya çıkan yoğurtta laktoz intoleransı yaşanma olasılığı daha düşük. Yani süt içince şişkinlik hissediyorsanız yoğurtta bu sıkıntıyı yaşamazsınız veya çok az yaşarsınız. Sütün fermantasyonuyla sütteki hormonlar da değişime uğruyor ve insanlara zarar veren hormonlardan eser kalmıyor.
 
Yoğurt bu anlamda kalsiyum ve protein kaynağı haline geliyor. Yoğurdun en büyük özelliklerinden biri de probiyotik açısından zengin olması ve bağırsakları beslemesi. Yine kefir de sütten bağımsızlaşan bir besin ve yoğurda göre 12 kat fazla probiyotik içeriyor. Özetle sütün aksine kefir ve yoğurt dostumuzdur ve herkes günlük 200-250 gram kadar tüketmelidir.
 
Peynir Sağlığa Yararlı Mı Yoksa Zararlı Mı?
 
Yine sütün fermantasyonuyla ortaya çıkan peynir Türk insanın en büyük zaaflarından biri ve binlerce türü var. Dünyada da oldukça popüler olan bu besine insanların bu kadar düşkün olmasının sebebi peynirin aslında bağımlılık yaratan bir gıda olması. Mutluluk hormonu dopaminin salgılanmasını sağlayan peynir tüketimi şeker hastalığı, hipertansiyon ve obezite hastalıklarıyla ilişkilendirilebilecek şekilde bağımlılık yapabiliyor. Peki peynir tüketmeli miyiz?
 
Peynir dostumuz ancak unutulmamalıdır ki bazen dostlar da bize zarar verebilir. 1 kilo peynir 15 kilo sütten üretiliyor. Yani 15 kilo sütün içerisindeki tüm besin değerleri konsantre haline gelmiş oluyor. Sağlıklı bir insan günde 50 ila 100 gram arasında peynir tüketebilir. Ancak şeker hastalığı, insülin direnci ve kolesterol sorunu yaşayan kişilerde 100 gramı aşan peynir tüketimi gerçekten sorun yaratabiliyor. O yüzden peynirle mesafeli bir ilişki kurmak gerekiyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler