Le Cordon Bleu İstanbul Yeni Mutfak Yolculuğu Başlatıyor!

Le Cordon Bleu İstanbul Yeni Mutfak Yolculuğu Başlatıyor!

Aşçılığın “şövalye nişanı” olarak da anılan dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu’nün Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’de eğitim veren..

Le Cordon Bleu İstanbul, 10’uncu yılını ‘Türk Mutfağı Programı’ ile taçlandırıyor
 
Le Cordon Bleu İstanbul yeni bir mutfak yolculuğu başlatıyor! Türkiye’de 10'uncu yılını dolduran Le Cordon Bleu İstanbul, Türk yemek kültürünü dünya mutfaklarına taşıyacak profesyoneller yetiştirecek. Türkiye’de en kapsamlı 'Klasik Türk Mutfağı' eğitimini vermeye hazırlanan Le Cordon Bleu İstanbul, öğrencilerini 2022 Ocak ayından itibaren kabul etmeye başlayacak.
 
Le Cordon Bleu İstanbul, 10’uncu yılını ‘Türk Mutfağı Programı’ ile taçlandırıyor
 
Aşçılığın “şövalye nişanı” olarak da anılan dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu’nün Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’de eğitim veren kurumu Le Cordon Bleu İstanbul, Türk Mutfağı Programı’nı hayata geçiriyor.
 
Le Cordon Bleu’nün mutfak sanatları eğitimindeki 125 yıllık tecrübesi ile Türk mutfak teknikleri ve reçetelerine uyarlanarak oluşturulan “Türk Mutfağı Programı” 2022 Ocak ayında, Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü, Le Cordon Bleu Mükemmeliyet Merkezi’nde başlayacak.
 
Çift dilli eğitimle Türkiye’de bir ilk…
 
Le Cordon Bleu İstanbul, 10’uncu yılını ‘Türk Mutfağı Programı’ ile taçlandırıyor
Bugüne kadar 1.500’ü aşkın sertifika veren Le Cordon Bleu İstanbul, Türkiye’deki 10’uncu yılını taçlandıracağı bu program ile zengin ürün içeriği, köklü geçmişi, derin kültürüyle yüzyıllardır korunmuş reçetelere sahip olan Türk mutfağının uluslararası ölçekte tanıtılmasını ve Türk gastronomisinin geleceğini belirleyecek şef adaylarını mezun etmeyi hedefliyor.
 
‘Klasik Türk Mutfağı’ ile ‘Bölgesel Türk Mutfağı’ olarak iki seviyeden oluşan program Le Cordon Bleu şefleri ve misafir şefler tarafından verilecek. Her bir seviye 11 haftada 120 saatlik program, uygulama seansları, gösterimler, kuram dersleri ve saha gezileri ile İngilizce ve Türkçe çeviri şeklinde çift dilde gerçekleşecek. Her biri günde altı saat, haftada iki gün ve toplamda 120 saat olan her iki seviyeyi başarı ile tamamlayan öğrencilere ‘Diplôme de Cuisine Turque’ belgesi verilecek.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler