Türkiyenin Kalbine Yemekler 'imizle Girmek İstiyoruz..

Türkiyenin Kalbine Yemekler 'imizle Girmek İstiyoruz..

İki ülkenin mutfağının benzerlikler kadar farklılıklara da sahip olduğunu belirten Mannan, Bangladeş'in balık ağırlıklı bir mutfak kültürüne sahip olduğunu, Türk damak..

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan: "Türk insanının kalbine yemeklerimizle girmek istiyoruz"
 
Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliğinin 'Bangladeş Yemekleri ve yemek Günleri' çerçevesinde düzenlediği basın etkinliğinde, ülkeye özgü yemekler tanıtıldı.
 
Hilton Otel'de düzenlenen etkinlikte konuşan Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, "Bangladeş dilinde 'Kalbe giden yol mideden geçer' anlamına gelen bir atasözü var. Eğer bir insanı mutlu etmek istiyorsanız, onu güzel yemeklerle doyurmanız gerekir. Biz de Türk insanının kalbine yemeklerimizle girmek istiyoruz." dedi.
 
Mannan, etkinliğin, Bangladeş ulusunun atası kabul ettikleri Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman'ın doğumunun 100. yıl dönümü ve Bangladeş'in bağımsızlığının 50. yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlendiğini kaydetti.
 
İki ülkenin mutfağının benzerlikler kadar farklılıklara da sahip olduğunu belirten Mannan, Bangladeş'in balık ağırlıklı bir mutfak kültürüne sahip olduğunu, Türk damak tadının ise et üzerine kurulduğunu ifade etti.
 
Türk İnsanının Kalbine Yemeklerimizle Girmek İstiyoruz
Büryan ve kebap gibi yemeklerde benzerlikler olduğunu vurgulayan Mannan, kendilerinin baklava benzeri bir tada sahip olmadıklarını, buna karşılık Bangladeş'in en ünlü tatlılarından Rasmalai'nin ülkelerine özgü olduğunu belirtti.
 
Mannan, iki ülke arasında yemek kültürü dışında da benzerlikler bulunduğunu; iki ülkenin pek çok ortak kelimeye sahip olduğunu ve ülkeler arasında hızla artan ekonomik ve ticari ilişkilerin bulunduğunu söyledi.
 
Etkinlikte Bangladeş'ten gelen şeflerin hazırladığı yemekler katılımcılara ikram edildi.
 
Başkentte 4 gün sürecek Bangladeş Yemek Günleri etkinliği, Adana ve Mersin'de de yapılacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler