Ekmek Buzdolabında Saklanmaz, Bozulur...

Ekmek Buzdolabında Saklanmaz, Bozulur...

İsrafın bir nedeni de yanlış ekmek saklama yöntemleri nelerdir Sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğin, tarladan sofradaki yerini alıncaya kadar meşakkatli bir yolculuğu var. Yeniden..

Bay Bread; Ekmek Buzdolabında Saklanmaz, Bozulur...
 
İsrafın bir nedeni de yanlış ekmek saklama yöntemleri nelerdir?
 
Sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğin, tarladan sofradaki yerini alıncaya kadar meşakkatli bir yolculuğu var. Yeniden zam gelen ekmek hem çok tüketiliyor hem de israf ediliyor.  
 
Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) Başkanı ve Bay Bread Fırıncılık kurucusu Serdar Yalçınkaya, ekmek israfına dikkat çekerek, “Ekmek buzdolabında saklanmaz, bozulur” dedi.
 
Marketlerdeki satılan ekmeklere değinen Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) Başkanı ve Bay Bread Fırıncılık kurucusu Serdar Yalçınkaya,  “Ekmek günlük üretilen, günlük tüketilen bir ürün. Raf ömrü en kısa olan gıda maddelerinden bir tanesi. 
 
Marketler üreticilerden ekmekleri günlük olarak temin ediyor. Temin ettikleri ekmekleri gerekli miktarda satamadıklarında fırıncıya iade ediyorlar. Fırıncılar ise bu ekmekleri bir şekilde hayvan dostları derneklere veriyor.  Ancak evde tüketilemeyen ekmeklerin israfı bilinçsizlikten kaynaklanıyor.” dedi.
 
Pandemiyle birlikte evde ekmek israfının arttığına da dikkat çeken Yalçınkaya,  “Evde ekmek saklama konusunda ciddi bir bilinçsizlik var. İnsanlar ekmeği buzdolabında saklıyor. Halbuki ekmek buzdolabında saklanmaz. Eskiden evlerde ekmek dolapları olurdu, ekmek kutuları olurdu ve orada muhafaza edilirdi. Ancak son yıllarda pakette ekmek üreticilerinin yönlendirmeleri neticesinde ekmek, buzdolabında saklanan bir ürün haline getirildi. 
 
Bay Bread; Ekmek Buzdolabında Saklanmaz, Bozulur...
Ekmek en hızlı 2 dereceyle 8 derece arasında bayatlıyor. Yani ekmeğin hızlı bayatlamasını istiyorsak, ekmeği buzdolabına koymamız lazım.” şeklinde konuştu. 
 
Yalçınkaya ayrıca; “Geliştirdikleri pişirme teknolojisi ile taze ekmek ve unlu mamullerin anında tüketime sunulmasını sağlayabildiklerini de ifade ederek şöyle devam etti:
 
“Bu teknoloji ile aynı ısıda ve aynı sürede çok farklı özelliklere sahip unlu mamuller pişirilebiliyor. Bu ülkemizde bir ilk, teknolojimiz ile unlu mamuller sektöründe yüzde 35 enerji verimliliği de sağlıyoruz. Böylelikle talep öncesinde pişirilerek vitrine koyulan ve satılamadığı için çöpe giden ürünler ortadan kalkıyor. 
 
Ayrıca sağladığı hammadde ve iş gücü tasarrufunun yanı sıra yılda 60 milyar dolar enerji ithalatında da 1,5 milyar dolar tasarruf sağlanacağı öngörülebilir. Yüksek teknoloji Fırıncılık ürünlerini dondurucumuzda muhafaza edip ihtiyacımız kadar pişirip tüketerek birlikte israfın önüne geçebiliriz” diyerek sözlerini tamamladı. 
 
Bay Bread: Katkı maddesi içermeyen doğal ve yerel malzemeler kullanarak geleneksel yöntemlerle ürettiği ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunmaktadır. Bay Bread, ilk şubesini Mart 2017'de açmıştır. 
 
Bay Bread, stratejik lokasyonlarda açılan yeni mağazaları ile büyürken, deneyimli ve işini aşkla yapan kadrosu ile marka kimliğini en iyi şekilde yansıtarak "Yeni Nesil Fırıncılık" konseptini hayata geçirmektedir. Ayrıca yeni nesil pazarlama, ürün formları ile evlerde ve iş yerlerinde donuk olarak muhafaza edilen ve ihtiyaç halinde pişirilerek her zaman sıcacık ve tazecik tüketilebiliyor. 
 
Klasik fırıncılık anlayışını daha ileriye taşıyan; ekmekten tatlıya, çay ve kahveden dondurulmuş ürünlere uzanan geniş ürün gamına ek olarak, yeni lezzetlere de öncü olmak için var gücüyle çalışmaktadır. 
 
Bay Bread, Ümraniye'de yer alan fabrikada tüm ürünlerini son teknolojiyi kullanarak, gıda mevzuatına ve yüksek kalite kontrol standartlarına uygun hijyenik koşullarda üretmektedir. Türkiye'de bir ilke imza atan imalat modeliyle amaçlanan ülkemizdeki üretim verimliliğini en yüksek seviyeye ulaştırarak sektörün rekabet gücünü artırmaktır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler