Atatürk Sofraları

Atatürk Sofraları

Atatürk nasıl sofraları severdi? Atatürk'ün en sevdiği yemek hangisi idi? Atatürk sofrada en çok neye dikkat ederdi? Atatürk'ün sofra adabında en çok dikkat ettiği alışkanlıklar nelerdi? Fikir sohbetleri..

Atatürk Sofraları...
 
Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk nasıl sofraları severdi? Atatürk'ün en sevdiği yemek hangisi idi? Atatürk sofrada en çok neye dikkat ederdi? Atatürk'ün sofra adabında en çok dikkat ettiği unsurlar nelerdi?
 
Atatürk kahvaltıda ne yerdi? Atatürk'ün en sevdiği börek hangisiydi? Atatürk tatlı severmiydi? Atatürk'ün en sevdiği tatlı hangisi idi?
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sofra adabına değer veren, sadeliği önemseyen biriydi. Atatürk'ün en sevdiği yemek etsiz kuru fasulye ve pilavdı. Peynir tatlısı ise sevdiği yiyecekler arasındaydı.
 
Sofralar, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün yaşantısında önemli bir yer tutuyordu.
 
Fikir sohbetlerinin çokça yapıldığı bu sofraların ortak noktası sadeliğiydi.
 
Atatürk'ün bir asker olduğunu hatırlatan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Beşirli, "Böyle olunca beslenme düzeni de askerlik esasında şekilleniyor. Sabah kahvaltısı oldukça mütevazıdır. Bazen sadece yoğurt ve bir dilim ekmekle ikindiyi bulduğu ifade edilir." ifadelerini kullandı.
 
Mütevazi sofraları severdi...
 
 
Hatıra kitaplarında, Atatürk'ün kahvaltının hemen ardından orta şekerli kahve içtiği söyleniyor.
 
Ispanaklı böreği de çok severdi. Ancak annesinin yaptığı gibi Selanik usulünü tercih ederdi.
 
Beşirli, bu sevgiyi şöyle anlatıyor:
 
"Atatürk’ün Selanik’te doğması, Selanik mutfağına ilişkin unsurları da önemli kılar ki çok tatlı sevmemesine rağmen peynir tatlısını sevdiği söylenir. Sabah da gül reçelini söylediği ifade edilir hatıralarda."
 
Yeniliklere açık olan Atatürk, bazı kaynaklara göre haşlanmış kuşkonmazı da severdi.
 
Nice fikirlerin tartışıldığı, nice sohbetlerin yapıldığı sofralar adeta bir okul gibiydi. Geriye yürekleri ısıtan, hafızalarda tatlı anılar bırakan Atatürk fotoğrafları kaldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler