Şef Fırat Kılıç Kimdir?

Şef Fırat Kılıç Kimdir?

Şef Fırat Kılıç' ın özel yemekleri hangileridir? Bilinen Türk mutfağı şeflerinden aşçılık mesleğine ne zaman başladı? Şef Fırat Kılıç 'ın imza yemekleri hangileridir? Mutfak kültürleri..

Şef Fırat Kılıç Kimdir?
 
Türk aşçı haberleri olarak Türk mutfağının başarılı şeflerini aşçılık dünyası ve gastronomi tutkunları ile paylaşmak hedeflerimizden biri. Geçtiğimiz günlerde Şamdan Plas' da sn. Melih Türk 'ün Türk mutfağı şeflerinden  Fırat Kılıç ile "İyi yemek damakta hoş bir tat ve anı bırakmalı" isimli gerçekleştirmiş olduğu Röportajı kaynak göstererek takipçilerimiz ile paylaşmak istedik.
 
Peki șef Fırat Kılıç nerede çalışıyor? Şef Fırat Kılıç' ın özel yemekleri hangileridir? Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Fırat Kılıç aşçılık mesleğine ne zaman başladı? Şef Fırat Kılıç 'ın imza yemekleri hangileridir? Şef Fırat Kılıç hangi mutfak kültürleri üzerine çalışmaktadır...
 
"İyi yemek damakta hoş bir tat ve anı bırakmalı"
 
Şef Fırat Kılıç Kimdir?
Izaka Terrace Executive Chef ’i Fırat Kılıç, özgün tabaklara imza atan başarılı bir şef. Kendini heykeltıraş ve besteci gibi özgün işler yapan sanatçılara benzeten Fırat Kılıç’ın birbirinden özel imza tabaklarını yakın çekimimize aldık.
 
Fırat Kılıç, iyi yemeğin sırrını yaptığı yemeğe sevgi katmak olarak özetliyor. Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak ve bu alanda başarılı işler yapmak isteyen Kılıç, Izaka Terrace'da muhteşem lezzetlere imza atıyor. Biz de bu hafta Chef's Table 'da Izaka Terrace Executive Chef'i ve CVK Park Bosphorus Hotel'in Chef de Cuisine'i Fırat Kılıç'ı konuk ederek aşçılığa başlama serüvenini, kariyerini ve mutfağa dair her şeyi konuştuk.
 
Sizi tanıyarak baslayalım, eğitiminiz, deneyimleriniz... Ve tabi mutfakla tanışmanız ve bu yolu seçme hikayenizi öğrenebilir miyiz?
 
Mutfakla tanışmam çok genç yaşlarıma, hatta ortaokul çağlarıma dayanıyor. Bir esnaf lokantasında yemek yapımlarına yardım ederek bu dünyayla tanıştıktan sonra yemek yapmayı sevdiğimi anladım. Ailemde bu alandan birileri yoktu dolayısıyla bu anlamda beni aileden yönlendirebilecek biri de olmadı. 
 
Şef Fırat Kılıç Kimdir?
Tam da bu yüzden mesleğimde geldiğim yer için 'tırnaklarımla kazıdım' tabirini kullanabilirim. Mutfaktaki profesyonel kariyerime ise Taç Spor Kulübü'nde başladım. Çırağan Sarayı, Mövenpick Hotel'de ve tarihi Pera Place Oteli'nin açılış kadrosunda yer aldım. Şu anda Cvk Park Bosphorus Hotel'in Chef de Cuisine'i, Izaka Terrace'ın da Executive Chef'i olarak kariyerime devam ediyorum.
 
Bizim için hazırladığınız spesiyallerinizin en önemli özellikleri neler?
 
En önemli özellikleri özgün reçetelerimizden oluşmuş olmaları... Buz üzerinde deniz ürünleri tabağı; buz üzerinde servis edilmesi ve deniz ürünlerinin meyve aromalarıyla tatlandırılmasıyla hazırlanan çok incelikli bir spesiyalimiz. 
 
Karidesli ve bezelyeli risotto ise yaygın olarak yapılan risottoların dışında bir alternatif ve hazırlarken lokal olarak incir yaprak yağı kullanıyoruz. Son olarak kendi özel reçetemiz olan ve Osmanlı mutfağının da en özel reçetelerinden biri olarak öne çıkan, güllü dondurma ile servis ettiğimiz tahinli akıtma tatlımız.
 
Şef Fırat Kılıç Kimdir?Izaka Terrace'ta oluşturduğunuz mutfak, diğer restoranlardan farkını nasıl ortaya koyuyor?
 
Izaka Terrace bilinen adreslerden çok farklı bir nokta olarak öne çıkıyor. Nedenine gelecek olursak öncelikle tek bir çatı altında, Asya, Anadolu ve Akdeniz lezzetlerini, her biri için özenle hazırladığımız mönülerimiz eşliğinde sunuyoruz. 
 
Yani Izaka Terrace'ta 3 farklı mutfak - yemek kültürü yer alıyor. Her mutfak kültürüne dair, her biri konusunda uzman profesyoneller Izaka Terrace mutfağında çalışıyor. Mönülerimiz de oldukça zengin yani her geldiğinizde farklı seçenekler denemenin keyfini yaşatıyoruz. Çok özel reçeteler ile hazırlanan yemeklerimiz ile farkımızı ortaya koyuyoruz.
 
Hepsi leziz hepsi özel ancak yine de Izaka Terrace mönülerinden 'gözbebeğim' dediğiniz yemeğiniz / yemekleriniz nedir?
 
Elbette hepsi bizim göz bebeğimiz ancak özellikle önermemi istediğiniz ve seçmem gereken noktada, elma beğendili bıldırcın kebabı, Bektaşi üzüm sosu ile kaz ciğeri benim favorilerim arasında.
 
Hayalleriniz, projelerinizle ilgili ipuçları almayı da isteriz...
 
Hayalim, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak, hem Türk mutfak kültürünü en iyi şekilde dünyaya tanıtmak, hem birincilik elde ederek ülkemi dünyada gururla temsil etmek, hem kariyerimdeki ustalıklarımı daha fazla insana gösterebilmek, hem de sınırlarımı en üst noktada zorlayarak kendimi daha fazla geliştirmek, kendime mesleğimle ilgili daha fazla şeyler katabilmek...
 
Buz Üzerinde Deniz Ürünleri
 
Buz üstünde deniz ürünleri tabağınız Marine Karides, Kral Yengeç Salatası, Dereotlu Somon Füme, Ezmeli Midye Tabağı, Aromalı Tarama, Yaban Turplu Dip, Avokado Dip gibi hepsi özel hazırlanma süreçlerinden geçen tatlar ile servis tabağında bir arada sunuluyor.
 
Şef Fırat Kılıç Kimdir?
Karides ve Bezelyeli Risotto
 
Bir tencerede küp doğranan soğanları kavuruyor ve risotto pirincini ekleyerek 2 dakika kısık ateşte çeviriyoruz. Ayrı bir tavada ayıklanmış bütün haldeki karidesleri soteliyoruz.
 
Pişmeye yakın tane bezelyeleri, bezelye püresini ilave ediyoruz. Son dokunuş olarak tereyağı, toz parmesan ve zeytinyağı ile risottoyu bağlıyoruz. Jumbo karidesi ızgarada pişiriyoruz. Risottoyu servis tabağına aldıktan sonra ızgara Jumbo karidesi üzerine koyarak ikram ediyoruz.
 
Mutfak Sırları
 
Fırat Kılıç; "İyi yemeğin sırrı, klişeleşmis gibi gelse de sevginizi katmaktır. Enerjinin çok önemli olduguna inanıyorum. Damağında hoş bir tat ve anı bırakmalı; kalıcı olmalı, tadı, tuzu, her şeyi yerinde olmalı" diyor. Semt pazarlarından yada Istanbul'a yakın köylerden temin ettigi ürünlerin iyi yemeği giden yoldan önemli bir mihenk tası oldugunu da belirtiyor.
 
 
Tahinli Akıtma
 
Seker ile yumurtayı çırparak kabartıyoruz. Tereyağını kısık ateşte eritip, beyaz çikolatayı ekliyoruz. Çikolatalar eridiğinde tahini ve unu da ilave ederek hepsini harmanlıyoruz. Seker ve yumurta karışımını, çikolatalı karışıma ekleyerek birleştiriyoruz. 240 derecelik fırında 8 dakika boyunca tatlımızın üstü kabarana kadar pişiriyoruz. 
 
Orijinal tarife göre güllü dondurma ile ama arzuya göre de kaymaklı dondurma ile servis ediyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler