Engelsiz Kent

Engelsiz Kent "Alanya"

Türkiye gastronomi haberlerinde de gastronomi turizmi alanında yer alan Seyahatin ilk gününde Teleferik ile tarihi Alanya Kalesi’ne çıkan misafirler Süleymaniye Camii...

Türkiyede Gezilecek Yerlerden Engelsiz Kent "Alanya" Ünlüleri Ağırladı...
 
Doğal ve tarihi güzellikleri ile turizmin simgelerinden Alanya, 6-7 Ekim tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ve Rotahane ekibinin ‘Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz’ projesine ev sahipliği yaptı.
 
Türkiye’nin kültürel zenginliklerini tanıtmayı ve turizm konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Rotahane ve Bukla Tur ile birlikte “Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz” projesi kapsamında Alanya’ya seyahat düzenledi.
 
Proje kapsamında Cenk Eren, Emel Müftüoğlu, Aytaç Doğan, Aşkım Kapışmak ve Adem Axoi gibi ünlü isimler Alanya’yı keşfetti. 
 
Rotahane ekibini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve eşi ağırladı.
 
Türkiyede Gezilecek Yerlerden Engelsiz Kent Alanya Ünlüleri Ağırladı...
Alanyada Gezilecek Yerlerden Alanya Kalesi Ünlüleri Büyüledi
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de gastronomi turizmi alanında yer alan Seyahatin ilk gününde Teleferik ile tarihi Alanya Kalesi’ne çıkan misafirler Süleymaniye Camii’nden sonra Ömürlü Kemal Atlı Kültür Evi’nde ipek dokuma workshopu yaparak bilgi aldılar. Alanya Belediyesi tarafından restore edilerek hayata kazandırılan Bedesten’i gezen, tarihi ve doğal güzelliklerini yakından inceleyen misafirler, tarihi ayakta tutan çalışmalarından dolayı Başkan Yücel ve ekibine teşekkür ettiler.
 
Alanya Mutfağı Hayran Bıraktı
 
Türkiyede Gezilecek Yerlerden Engelsiz Kent Alanya Ünlüleri Ağırladı...
Turun devamında Alanya Mutfak Kültürü Evi’nde Mutfak Mirası Alanya ekibi tarafından hazırlanan Alanya mutfağı tadım sofrası ile bölgenin yöresel lezzetleri keşfedildi. Rotahane kurucusu Pervin Ersoy, Öksüz Helvası pişirme atölyesine katıldı. Alanya Belediyesi tarafından coğrafi işareti alınarak tescillenen Gülüklü Çorbadan Taratorlu Patlıcana, Nerdek Şerbetinden Sütlü Kabağa kadar yöreye ait lezzetler misafirler için özel olarak hazırlandı. 
 
13. yüzyıl Selçuklu dönemine ait tarihi Sarnıç, Kayhanlar Evi ve Bedesten ziyaretinde ipek kozasından çiçek workshopu yapıldı. Gezi kapsamında gezilecek yerlerden Alanya mutfağı ile özdeşleşen bir diğer lezzet avokado bahçesi ve muz serası ziyaret edildi. Ekip, dalından avokado ve muz hasadı yaptı.
 
Türkiyede Gezilecek Yerlerden Engelsiz Kent Alanya Ünlüleri Ağırladı...
Gezilecek Yerlerden Engelsiz Kent Alanya Çalışmaları Yerinde İncelendi
 
Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’ni de ziyaret eden Ersoy ve beraberindekiler, engelli bireylerin sosyal hayata adaptasyonunun sağlanması amacıyla yürütülen çalışmaları incelediler. Merkez hakkında bilgiler alan Pervin Ersoy, Alanya Belediyesi’ni çalışmalarından dolayı tebrik etti. Pervin Ersoy ve beraberindekiler, 2 günlük Alanya turunun ardından kentten ayrıldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler