Süt Ve Süt Ürünlerinde Zamlı Fiyatlar El Yakıyor !!!

Süt Ve Süt Ürünlerinde Zamlı Fiyatlar El Yakıyor !!!

Gıda komitesi tarafından gastronomi haberlerinde çiğ süt referans fiyatı 1 Temmuz-31 Aralık tarihleri arasında 3 lira 20 kuruş olarak belirlendi ancak..

Süt Ve Süt Ürünlerinde Zamlı Fiyatlar El Yakıyor !!!
 
Son dönemde kuraklık ve pandemi bahanesiyle A'dan Z'ye neredeyse tüm gıda ürünlerine yapılan zamlar süt ve süt ürünlerine fahiş fiyatlarla yansıdı. Peynirin fiyatı kırmızı eti geçerken, bir litre sütün fiyatı 9 TL’ye dayandı.
 
Gıda komitesi tarafından gastronomi haberlerinde çiğ süt referans fiyatı 1 Temmuz-31 Aralık tarihleri arasında 3 lira 20 kuruş olarak belirlendi ancak son günlerde market raflarında 1 litre pastörize sürün fiyatı yüzde 25 bulan zamla 9 TL'ye ulaştı. 
 
Süt Ve Süt Ürünlerinde Zamlı Fiyatlar El Yakıyor !!!
Öyle ki bazı raflarda günlük pastörize sütün fiyatı 11,70 TL'den sözde indirimle 8,95 TL'den satılıyor Tüketicilerinde büyük tepkisine neden olan süt zammı tek kalemde kalmadı. İçinde süt ve süt ürünü bulunan her şey bir anda zamlandı. Özellikle peynir ve yoğurt gibi vatandaşın sofrasından eksik olmayan ürünlere gelen zamlar sonrası vatandaşlar bu ani artışlara karşı yetkililerin önlem almasını istedi.
 
Peynirin fiyatı kırmızı eti geçti
 
Sütün litre fiyatının 9 TL'yi bulduğu dönemde zamlardan en çok etkilenen ise peynir oldu. Öyle ki bu günlerde peynir fiyatları kırmızı et fiyatlarını oldukça geçmiş durumda. Kasaplarda sağlık sotelik kuşbaşı 90 TL'ye satılırken zincir marketlerde Ezine peynirinin kilo fiyatı 140 TL'yi buluyor. Marketlerde en ucuz peynirin kilosu ise 50 TL'nin üzerinde. Zamlarda etkilenen ürünler arasında yer alan yoğurtun ise kilo fiyatı 10 TL'yi aştı. Zincir marketlerde bazı markaların 2 kiloluk yoğurtları 23,90 TL'den satılıyor.
 
Terayağın kilosu 100 TL
 
Süt Ve Süt Ürünlerinde Zamlı Fiyatlar El Yakıyor !!!
Sütten fiyatı etkilenen diğer bir temel gıda maddesi ise tereyağı oldu. Marketlerde tereyağ fiyatı 100 TL'ye yaklaştı. Bazı markaların 1 kiloluk tereyağı 95 TL'den satılıyor.
 
Öte yandan sütteki bu zam fırsatçılarında ortaya çıkması neden oldu. Sütün litre fiyatı 9 TL'yi bulmuşken bazı market raflarında kilosu 29-30 TL'den satılan peynirler ortaya çıkmaya başladı. Sütün fiyatı 9 TL'yi bulmuşken kilosu 30 TL'den peynir üretmenin mümkün olmadığı söyleyen uzmanlar içinde süt bulunmayan ve Kazein maddesinden elde edilen peynirler konusunda vatandaşları uyardı.
 
Süt fiyatları neden artıyor?
Fiyat etiketini göre vatandaşlar süt fiyatlarında artışın nedeni merak ediyor. Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) Başkanı Tarık Tezel, süt fiyatlarındaki artışın dünyada artan emtia fiyatları, ambalaj, akaryakıt, enerji gibi girdi maliyetlerinin kaynaklandığını söyledi. Süt fiyatlarındaki artış sonrası fiyat etiketlerini sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar ise fırsatçılara dikkat çekti.
 
Süt Ve Süt Ürünlerinde Zamlı Fiyatlar El Yakıyor !!!
Yumurtaya da zam
 
Fahiş zamlardan etkilenen diğer bir temel gıda da yumurta oldu. Son bir yıl içerisinde yumurtanın fiyatı 2 katına çıkarken 2020 Ekim ayında 14 lira olan 30'lu yumurta kolisi 35-40 TL'ye kadar yükseldi. Organik yumurta almak isterseniz ise tanesi 2,5 TL-3 TL aralığında satılıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler