Yurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık Hizmeti...

Yurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık Hizmeti...

International Kitchen Staff Consultancy Service. How Do You Reach Experienced Turkish Chefs and Chefs in Turkish Cuisine? Restaurant menu..

Yurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık Hizmeti Nedir ?
 
Yurt dışından Türk aşçıları nasıl talep edilir? Yurt dışında çalışacak Tecrübeli Türk aşçıları nasıl bulunur? Yurt dışına çıkmak isteyen Türk aşçıları neler yapmalıdır? Türk mutfağı şeflerinin yurt dışında iş bulmaları mümkün mü? Türk mutfağı şefleri ile yabancı ülkelerdeki işletmelerin arasında nasıl bir prosedür vardır?
 
En iyi Türk aşçıları en çok hangi ülkeler tarafından aranıyor? Tür şefleri yurt dışından gelen iş tekliflerinde hangi resmi belgeleri istemelidir?
 
Arap ülkeleri yada avrupa ülkeleri için seyahat etmeden önce aşçı isteyen işletme çalışacak olan personele hangi resmi belgeleri göndermelidir? Türk aşçılarının yurt dışında çalışmaları karşılığında mağdur olmamaları için takip etmeleri gereken resmi prosedürler nelerdir?
 
Bu haber Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir'in şahsi web sitesinden alınmıştır. şahsi web sitesinde yayınlamış olduğu Ingilizce ve Türkçe "yurt dışı mutfak personeli danışmanlık hizmetleri" makalesini kaynak göstererek Türk aşçı haberleri olarak aşçılık camiasında yurt dışında çalışmak isteyen aşçı ve şef arkadaşlarımıza duyurmayı uygun gördük. 
 
İşte sizlere bu konuda Has aşçıbaşı' nın paylaşmış olduğu makale' deki detaylar...
 
Yurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık HizmetiYurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık Hizmetleri Nelerdir?
"Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir"
 
Türk Mutfağında Tecrübeli Türk Aşçıları  ve Türk Mutfağı Şeflerine Nasıl Ulaşırsınız?
 
İşin en başında söylemem gerekiyor ! Yurt dışında çalışacak Türk mutfağı aşçılarından danışmanlık sistemimde "yurt dışı mutfak personeli danışmanlık hizmetleri" nde "KESİNLİKLE" tek kuruş dahi ücret talep edilmeyecektir. 2021 yılında özellikle Avrupa ve Asya ülkelerinde Türk mutfağı ihracatı başladı.
 
Türk mutfağının zenginliğinin son yıllarda daha fazla keşfedilmesiyle birlikte çoğunlukta Arap ülkelerinden; umman, Dubai, katar, Bahreyn, Lübnan, Abd, Avrupa ülkeleri ve Kuveyt gibi ülkeler bir çok insan kaynakları şirketinden Türk aşçılar, Türk mutfak şefleri ve Türk tatlıları konusunda uzman şefler talep etmeye başladı.
 
Türkmenistan, Dubai ve katar’ ın başı çektiği Türk mutfağı ustaları arayışı bu konuda yeni mutfak danışmanlığı ve mutfak kadrolarının kurulmasını sağlayan personel danışmanlık şirketlerinin de kurulmasına vesile oldu. Yaklaşık olarak son 20 yıldır mutfak ve restoran açılışları konusunda uluslararası çalışmalarım neticesinde özellikle pandemi den sonra çok fazla talep ile karşı karşıya kaldım.
 
Bazı krizler konu ile ilgili fırsatlar doğurduğu gibi, sektörler içinde başarılı ve başarısız işletmeleri birbirinden ayırarak ayakta kalabilenlere yeni imkanlar sunarak büyümesine neden oluyor. Gastronomi sektöründe uluslararası mutfaklar ve restoranlar üzerinde yaklaşık son 6 yıldır farklı danışmanlık hizmetleri verdiğim için tarafımdan ciddi anlamda mutfak kadrosu talepleri gelmektedir.
 
Tecrübeli aşçı, bilgili ve mesleki geçmişe sahip mutfak şefleri ile birlikte Türk mutfağının farklı bölümlerinde ustalık statüsüne sahip kişilerinde şahsımdan yurt dışına gitmek istemeleri taleplerine karşılık olarak alanımda “yurt dışı mutfak personeli danışmanlık hizmetleri” konusunda da yeni bir çalışma alanı oluşturmaya karar verdim.
 
Danışmanlık hizmetlerime “mutfak personeli danışmanlık hizmetleri” ni de ekledim, çünkü bu konuda çok fazla talep var. Amacım hem Türk aşçılarına yardımcı olmak hem de Türk mutfağının dünyada doğru bir şekilde yapılmasına katkıda bulunma çabasıdır.
 
Mutfak personeli danışmanlık hizmetlerinde uluslararası boyut' ta nasıl hizmet vereceğim?
 
Bu konuda çalışmalarımı ticari boyutta yapacağım… 
 
Mesleki anlamda yılların kazanımlarını yine Türk mutfağının dünyadaki tanıtımlarına destek olacağına da inanarak Asya ve Avrupa ülkelerinden ilgili alanlarda mutfak personeli, Türk mutfağı aşçısı, Türk mutfağı şefi, Türk mutfağı ustaları gibi nitelikli insan gücü talep eden kişi, şirket ve kurumların (otel, restoran) ihtiyaçlarını belirli bir ücret karşılığında karşılayacağım.
 
İkinci bir husus olan diğer danışmanlık hizmetimde ise;
 
Aynı şekilde Türkiye haricinde diğer ülkelerde Türk mutfağı konusunda talep edilen Türk mutfağı ustaları yetiştirmek. Peki bu menü eğitimleri nasıl olacak?
 
Tarafımdan talep edilen Türk mutfağı (örnek restoran menüleri) yemek menüsü yine şahsım tarafından yapılacaktır.
 
Yurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık Hizmeti...İlgili ülkedeki Kişi, şirket ya da kurumun (otel, restoran) kendi ülke vatandaşlarından, yardımcı aşçı statüsündeki kendi personellerine yapmış olduğum Türk mutfağı menüsünün eğitimleri verilerek yeni Türk mutfağı aşçıları, Türk mutfağı şefleri yetiştirilecektir (sadece ilgili menüyü tam ve eksiksiz olarak yapabilecek kapasitede).
 
Bu eğitimler menü ’nün zenginliği ile orantılı olarak 3-4 aylık bir süre alacaktır. 
 
Yabancı ülkelerdeki kişi, kurum ya da özel şirketlerin (otel, restoran) en büyük kazancı kendi milletlerinden yardımcı statüsündeki asgari ücretle çalışan bir bireye eğitim aldırarak kısa sürede uygulamadaki yemek menüsünü yapabilen bir Türk mutfağı şefine sahip oldu.
 
Hem kendisi kazandı hem o personel kazandı hem de Türk mutfağı kazandı. Amacımız kazanmak ve kazandırmak, aracımız ise Türk mutfağı. Mutlaka günümüzde aklınıza gelebilecek her işi daha ucuza yapan birileri vardır. Şahsen Türk mutfağı personel danışmanlığında çalışanlardan yerli ya da yabancı hiçbir ücret almayacağım. Ama işveren boyutundaki muhataplarımdan bir ücret alacağım. Bu ücret ilgili konularda benden hizmet talep eden işverenler ile benim aramdaki fizibilite çalışmasında ve fatura ’da yer alacaktır.
 
Daha önce vermiş olduğum danışmanlıklar olan;
 
*  Gastronomi Danışmanlığı,
*  Mutfak Danışmanlığı,
*  Yiyecek Ve İçecek Danışmanlığı,
*  Restoran Konsept Tasarımı ve Danışmanlığı,
*  Restoran Projeleri,
*  Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur,
*  Restoran Menüsü Nasıl Yapılır,
*  Restoran Konsepti Nedir? Nasıl Oluşturulur,
*  Restoran Nasıl Açılır,
*  Yeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim,
*  Yeni Restoran Açarken En Çok Yapılan Hatalar,
*  İşletmeci Körlüğü,
*  Mutfak Yönetimi,
*  Restoran Yönetimi,
*  Mutfak Planlaması,
*  Mutfak Üniteleri Kurulumu,
*  Mutfak Tasarımı,
*  Pişirme Ekipmanları,
*  Mutfak Organizasyonu,
*  Mutfak Çalışanlarının Özellikleri,
*  Mutfak Eğitimi,
*  Endüstriyel Mutfak Planlanması,
*  Örnek Restoran Menüleri,
*  Menü Çeşitleri,
*  Örnek Otel Menüleri,
*  Menü Planlaması,
*  Menü Analizi Nasıl Yapılır,
*  Menü Yönetimi…
 
Şimdi bu hizmet portföyüne Türk mutfağı, "yurt dışı mutfak personeli danışmanlık hizmetleri" da yukarıda belirtilen ekstra hizmetler ile ilave edilecektir. İlgili hizmetler tarafımca Asya ülkeleri, Abd ve Avrupa ülkelerinde verilecektir. Talepleriniz için iletişim bilgilerimden mail yada telefon ile en az 1 ay öncesinden program detayları ve hizmet çeşitleri için arayınız.
 
Yurt dışında çalışmak isteyen başvuru sahiplerinin dikkat etmesi gerekenler;
 
"Yurt dışı mutfak personeli danışmanlık hizmetleri" nden faydalanmak isteyen Türk mutfağı aşçıları ve Türk mutfağı şefleri 'nin faydalanabilmeleri için [email protected] adresine haklarında mesleki özgeçmişlerini belirten "cv" lerini göndermeleri gerekmektedir. 
 
Yurt Dışında Çalışmak İçin Değerlendirmeye Alınacak Olan Özgeçmişler:
 
"Türk Mutfağı" Fırıncı,
"Türk Mutfağı" Soğukçu,
"Türk Mutfağı" Sıcakçı,
"Türk Mutfağı" Tavacı,
"Türk Mutfağı" Izgaracı,
"Türk Mutfağı" Kasap,
"Türk Mutfağı" Kebabçı,
"Türk Mutfağı" Balık Ustası,
"Türk Mutfağı" Pideci,
"Türk Mutfağı" Restoran Mutfak Şefi,
"Türk Mutfağı" Otel Mutfak Şefi,
"Türk Mutfağı" Sulu Yemek Ustası,
"Türk Mutfağı" Baklavacı,
"Türk Mutfağı" Tatlı Ustası,
"Türk Mutfağı" Ekmekçi,
 
İlgili özgeçmişler alındıktan sonra secilen adaylara bilgi verilecektir. Bilgi verildikten sonra çıkış süresi gerekli resmi işlemlerin yapılabilmesi için 2-3 aydır. Bu konuda yurt dışında çalışacak adaylar ile irtibat kuracak olan "TEK" mail adresi "[email protected]" dur. Gerektiğinde telefon ile irtibata geçecek "TEK" kişi ise Has aşçıbaşı Ahmet Özdemir' dir, "çalışan sekreter" dahi iletişime geçemez. "Haricindeki tüm iletişimlerden doğacak olan zarar ve mağduriyetlerden dolayı Ahmet Özdemir sorumlu tutulamaz."
 
Not: 
01- Kesinlikle telefon ile başvuru şekli yoktur. 
02- Bu hizmet Türkiyede verilmemektedir, Sadece Türkiye dışındaki işletmeler için geçerlidir.  
 
 
International Kitchen Staff Consultancy Service
 
How to request Turkish chefs from abroad? How to find Experienced Turkish Chefs to work abroad? What should Turkish cooks who want to go abroad do? Is it possible for Turkish cuisine chefs to find a job abroad? What is the procedure between Turkish cuisine chefs and foreign companies? Which countries are the most sought after Turkish chefs? What official documents should genre cooks ask for in job offers from abroad?
 
Before traveling to Arab countries or European countries, which official documents should the business that wants a cook send to the staff? What are the procedures that Turkish cooks should follow in order not to be victimized in return for working abroad?
 
This news is taken from the personal website of Has Chef Ahmet Özdemir. We found it appropriate to announce it to our cooks and chef friends who want to work abroad in the culinary community by citing the English and Turkish "abroad kitchen staff consultancy services" published on his personal website.
 
Here are the details in the article shared by Has Chef for you...
 
International Kitchen Staff Consultancy Services
 

International Kitchen Staff Consultancy Service

How Do You Reach Experienced Turkish Chefs and Chefs in Turkish Cuisine?
 
I have to say at the very beginning! Turkish cuisine cooks who will work abroad, "absolutely" will not be charged a single penny for "abroad kitchen staff consultancy services" in my consultancy system. In 2021, Turkish cuisine exports started, especially in European and Asian countries. With the richness of Turkish cuisine being discovered more in recent years, mostly from Arab countries; Countries such as Oman, Dubai, Qatar, Bahrain, Lebanon, Usa, European countries and Kuwait started to demand Turkish chefs, Turkish kitchen chefs and chefs who are experts in Turkish desserts from many human resources companies.
 
The search for masters of Turkish cuisine, led by Turkmenistan, Dubai and Qatar, also led to the establishment of new kitchen consultancy and personnel consultancy companies that ensure the establishment of kitchen staff. As a result of my international work on kitchen and restaurant openings for the last 20 years, I have faced a lot of demand, especially after the pandemic.
 
Some crises create opportunities related to the subject, as well as separating successful and unsuccessful businesses within sectors, and providing new opportunities to those who can survive, causing them to grow. Since I have been providing different consultancy services on international cuisines and restaurants in the gastronomy sector for the last 6 years, I have received serious requests for kitchen staff.
 
In response to the requests of experienced cooks, well-informed and professional chefs, as well as people with mastery status in different parts of Turkish cuisine, to want to go abroad from me, I decided to create a new field of work in the field of "personnel consultancy services".
 
I also added “kitchen staff consulting services” to my consulting services because there is so much demand for it. My aim is both to help Turkish cooks and to contribute to the correct preparation of Turkish cuisine in the world.
 
How will I serve in the international dimension in kitchen staff consultancy services?
 
I will do my work on this subject on a commercial scale…
 
Believing that the achievements of the years in the professional sense will also support the promotion of Turkish cuisine in the world, the needs of people, companies and institutions (hotel, restaurant) who demand qualified manpower from Asian and European countries in related fields, such as kitchen staff, Turkish cuisine cook, Turkish cuisine chef, Turkish cuisine masters. I will pay for a certain fee.
 
In my other consultancy service, which is a second issue;
 
Likewise, to train Turkish cuisine masters who are demanded in Turkish cuisine in other countries other than Turkey. So how will these menu trainings be?
 
The Turkish cuisine (sample restaurant menus) food menu requested by me will also be prepared by me.
 
 
New Turkish cuisine cooks and Turkish cuisine chefs will be trained by training the Turkish cuisine menu I have prepared for the person, company or institution (hotel, restaurant) in the relevant country, from their own country citizens, to their own staff in the status of assistant cook (only with the capacity to make the relevant menu fully and completely).
 
These trainings will take 3-4 months in proportion to the richness of the menu. The biggest gain of people, institutions or private companies (hotel, restaurant) in foreign countries was a Turkish cuisine chef who could make the food menu in the application in a short time by training an individual working with a minimum wage status as a helper.
 
He won, both the staff and the Turkish cuisine won. Our aim is to win and earn, our tool is Turkish cuisine. Surely, nowadays, there are people who do everything you can think of for less. Personally, I will not take any domestic or foreign fee from those who work in Turkish cuisine personnel consultancy. But I will receive a fee from my employer-sized interlocutors. This fee will be included in the feasibility study between me and the employers who request service from me on related issues and in the invoice.
 
The consultancy that I have given before;
 
* Kitchen Consulting,
* Food and Beverage Consulting,
* Menu Consulting,
* Restaurant Concept Design and Consultancy,
* How to Set Up a Restaurant Kitchen,
* How to Make a Restaurant Menu,
* What is the Restaurant Concept? How to Create,
* How to Open a Restaurant,
* What Should I Consider When Opening a New Restaurant,
* The Most Common Mistakes While Opening a New Restaurant,
* Operator Blindness,
* Kitchen Management,
* Restaurant Management,
* Kitchen Planning,
* Kitchen Units Installation,
* Kitchen Design,
* Cooking Equipment,
* Kitchen Organization,
* Characteristics of Kitchen Staff,
* What is Efficiency in Kitchen Management,
* Culinary Education,
* Industrial Kitchen Planning,
* Sample Restaurant Menus,
* Menu Types,
* Sample Hotel Menus,
* Menu Planning,
* How to Analyze Menu,
* Menu Management…
 
Now, Turkish cuisine will be added to this service portfolio, and "international kitchen staff consultancy services" will be added with the above-mentioned extra services. Related services will be provided by me in Asian countries, Usa and European countries. For your requests, please call my contact information by e-mail or phone at least 1 month in advance for program details and service types.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler