Safran'ın Özellikleri Nelerdir?

Safran'ın Özellikleri Nelerdir?

Saf safran fiyatı? Safran hangi hastalıklara iyi gelir? Safranın Faydaları Nelerdir? Safran Neden Pahalı 10 Gr Safran Besin Değerleri, Safran Çayı Nasıl Yapılır? Besin Değer..

Safran'ın Özellikleri Nelerdir?
 
Saf safran fiyatı? Safran hangi hastalıklara iyi gelir?
 
Safran, antik tıp tarihinde dahi birçok hastalığın tedavisinde kullanılan şifalı bir baharattır. Safran çiçeğinden elde edilen safran baharatı, kanserli hücrelerin yok edilmesinden sindirim sisteminin düzenli çalışmasına kadar Türk aşçı haberleri birçok sağlık sorununa çözüm olduğu bilinmektedir. Peki safranın faydaları nelerdir? İşte safranın kullanımı ve besin değerleri...
 
Saf safran fiyatı? Safran hangi hastalıklara iyi gelir?
 
Dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinen safran, tıp dünyasında tedavi amaçlı kullanılan en eski bitki özelliğine de sahiptir. Antik çağlarda hem doğu hem de batıda birçok hastalığın tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Hem Asya hem de Avrupa ülkelerinde yetiştirilen safranın pahalı olma nedenlerinden biri yetiştirilmesi için çok fazla alana ihtiyaç duyulmasıdır. 
 
Safran'ın Özellikleri Nelerdir?Yarım kilogram safran elde etmek için futbol sahası büyüklüğündeki bir arsaya ihtiyaç duyulduğu belirtilir. Safran daha çok İspanya, İran, Irak, Fransa, İtalya ve Türkiye’de yetiştirilmektedir. Türk aşçı haberleri Sonbahar mevsiminde yetiştirilen ve sadece çiçeklerinin toplanıp kurutulmasıyla hazırlanan safranın kilogram fiyatı 30 bin TL’dir. 
 
Safranın Faydaları Nelerdir?
 
Tıp tarihinin en eski tedavi yöntemlerinden olan safran, eski çağlarda birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle kalp ve damar sağlığının korunması ve kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olduğu bilinen en önemli özelliklerindendir. Antidepresan, antioksidan, antiviral özelliklere sahip olması, kişinin vücudunu hem toksinlerden arındırmaya hem de sinirlerinin yatışmasına yardımcı olmaktadır.
 
Safranın faydaları:
 
Safran Cilt yaralarının daha hızlı tedavi edilmesini ve geçmesini sağlar.
 
Safran Antioksidan özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arındırmasını sağlayarak organların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır.
 
Safran Kanser hücreleriyle savaşarak sağlıklı hücrelerin çoğalmasını sağlamaktadır. Özellikle akciğer kanser, lösemi, prostat ve meme kanserine karşı engelleyici ve iyileştirici bir etkiye sahiptir. 
 
Safran Kemik ev eklem ağrılarının tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. 
 
Safran Kan basıncını düşürerek kalp ve damar sağlığını korumaktadır. Kalp krizi riskini en aza indirmektedir. 
 
Safran Kötü kolesterolü düşürür.
 
Safran Astım, bronşit, boğmaca gibi solunum yolu hastalıklarına karşı Türk aşçı haberleri tedavi edici etkiye sahiptir. 
 
Safran Balgam sökücüdür.
 
Safran Vücuda enerji ve kuvvet verir. 
 
Safran Cilt hastalıklarının kaşıntı ve acısını alır.
 
Diş ve diş eti ağrılarını hafifletir. 
 
Safran Alzheimer riskini azaltır, hafızayı güçlendirir. 
 
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
 
Adet döneminde görülen semptomları iyileştirici etkiye sahiptir.
 
Safranla yüz maskesi yapıldığında yüzün daha genç ve canlı kalmasını sağlamaktadır. 
 
Saç ve saç derisi bakımında kullanılır. Kepek ve saç dökülmesine karşı oldukça etkilidir.
 
Safran Neden Pahalı?
 
En pahalı baharat olarak bilinen safranın fiyatının pahalı olmasının Türk aşçı haberleri nedeni az miktarda üretiminin yapılmasıdır. Yarım kilogram safran elde etmek için 100 bin kadar safran çiçeğinin ekilmesi gerekmektedir. 
 
Safran'ın Özellikleri Nelerdir?
Safran Çayı Nasıl Yapılır?
6-7 yaprak safran yaprağı 1 bardak kaynayan suyun Türk aşçı haberleri içine atılarak 7-8 dakika kadar kaynatılır. Süzülerek bal ilave edilir ve bu şekilde tüketilebilir. 
 
10 Gr Safran Besin Değerleri:
 
Karbonhidrat (g) 6.54
Protein (g) 1.14
Yağ (g) 0.59
Lif (g) 0.39
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 14.8
Potasyum (mg) 172.4
Kalsiyum (mg) 11.1
Vitamin A (iu) 53
Vitamin C (mg) 8.08
Demir 1.11


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler