İşkembe Dolması Tarifi...

İşkembe Dolması Tarifi...

En Meşhur Sakatat Yemeklerinden İşkembe Dolması İçin Kullanılan Malzemeler nelerdir? En İyi Dolma Tariflerinden İşkembe Dolmasının püf noktaları...

İşkembe Dolması Nasıl Yapılır?İşkembe Dolması Nasıl Yapılır?
Fazile Paksoy
 
Egeliyiz, otları sevdiğimiz doğrudur.
 
Zeytinyağlı yemekler, salatalar, mezeler eksik olmaz sofralarımızdan.
 
Bu et yemeklerini sevmeyiz ve yapmayız gibi anlaşılmasın.
 
Onları da severiz ve  yöremize özel et ve sakatat yemeklerimiz de var.
 
Daha önce nohutlu işkembe tarifi paylaşmıştım.
 
Sıra geldi işkembe dolmasına.
 
En Meşhur Sakatat Yemeklerinden İşkembe Dolması İçin Kullanılan Malzemelerimiz : 
 
*     1 Adet Kuzu İşkembesi.
*     2 Çay Bardağı Pirinç
*     1 Adet Kuru Soğan
*     1 Diş Kuru Sarımsak
*     1 Adet Taze Soğan
*     1 Adet Taze Sarmısak
*     Maydanoz
*     Karabiber
*     Kimyon
*     Salça
*     Tuz
*     Zeytinyağ
*     İşkembeleri Dikmek İçin Yorgan İğnesi Ve Yorgan İpi
*     Kızartmak İçim Yumurta Ve Yağ 
 
En İyi Dolma Tariflerinden İşkembe Dolması Yapılış Tarifi:
 
İşkembe Dolması Tarifi...
Pirincimizi yıkıyoruz. Soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince doğruyoruz. En son doğradığımız malzemelerle pirinç, salça, baharatlar ve zeytinyağını karıştırıyoruz.
 
Temizlediğimiz işkembeleri el büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Ayırdığımız parçaları ikiye katlıyoruz ve 2 yanını  dikerek ağzı açık bir kese şekline getiriyoruz.. Açık kalan kısmından bir yemek kaşığı  harcımızdan koyuyoruz ve bu kısmıda dikiyoruz. Bu şekilde dolmamız hazır oluyor.
 
İşkembe Dolması Tarifi...
Bir tencereye yerleştiriyoruz. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz 1 saate yakın pişiriyoruz. Arada bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ben kuzu işkembesi kullandım, dana işkembesi daha geç pişer. Pişen dolmaları sudan çıkarıyoruz. Bir süzgece alarak sularını iyice süzüyoruz ve bu şekilde 2_3 saat buz dolabında bekleterek donmasını sağlıyoruz.
 
Daha sonra soğuyarak sertleşen dolmaları 1_2 parmak kalınlığında dilimliyoruz ve yumurtaya bulayarak kızartıyoruz. Kızartmak istemeyenler piştiği gibi dilimleyerek te servis edebilir. Afiyet olsun. Sofralarımızdan bereket ve  dostlarımız eksik olmasın. 
 
Sevgilerimle...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler