Emek En Yüce Değerdir...

Emek En Yüce Değerdir...

Kimimiz az kimimiz çok tecrübe sahibiyiz ve mesleğimizi icra ederek para kazanmaya çalışıyoruz ve emeğimizin karşılığını alıyoruz, ancak bazen emeğimize değer verilip el...

Emek En Yüce Değerdir...
Seyfi Ali Erşahin
 
Merhaba sevgili meslektaşlarım, ustalarım, şeflerim ve genç öğrenci kardeşlerim hepimizin bildiği gibi dünyada ve ülkemizde pandemi çok büyük  maddi veya manevi zarar verdi hepimize. Ancak ekonomileri güçlü ve sosyal devletler bunu vatandaşlarına az yansıttılar ama bizim gibi ülkeler için bu tam bir facia oldu.
 
Değerli meslektaşlarım hepimiz bu mesleğin içinde herhangi bir ülkede içeride veya dışarda çalışmaktayız. Biliyoruz ki kimimiz az kimimiz çok tecrübe sahibiyiz ve mesleğimizi icra ederek para kazanmaya çalışıyoruz ve emeğimizin karşılığını alıyoruz, ancak bazen emeğimize değer verilip el üstünde tutulsak ta çoğu kez aşağılanıp verdiğimiz emek basitmiş veya hiç yokmuş gibi gösteriliyor.
 
Emek En Yüce Değerdir...Gelin şimdi biraz empati yapalım. Sabahleyin is yerine geliyor ve başlıyorsunuz calışmaya öyle servisine yetişmesi gereken yemekler var. Bütün gücünüzle ve ekibinizle çalışıp yemeği yetiştirip servisinizi verip rahatlıyordunuz. onlara en güzel hizmeti yapıyorsunuz ama siz sabahtan beri kendiniz ne bir kahvaltı yaptınız nede ekibiniz oturup öğle yemeği yedi. 
 
Hemen bir tabağa alel acele biraz karışık bir yemek koyup aşağıdaki fotoğraftaki gibi mutfağın bir kösesine oturup acele olarak tüketiyorsunuz. Aslında oradaki bütün emek sizin ve ekibinizin ama siz oturup şöyle rahat rahat bir yemek yiyemiyorsunuz. Maalesef ki bu gün bütün mutfak çalışanlarının çoğu  böyle. Camiamızda sorsak % 90 böyle olduğunu teyit eder.
 
Sevgili meslektaşlarım yarın tüm dünyada işçilerin emekçilerin tüm çalışanların bayramı. Maalesef ki dünyada bazı ülkelerde kutlanacak bizde hala çeşitli nedenleri var yasak olmasının bizler kutlayamıyoruz. Bu yüzdende hiç mazeret uydurup koşullar bu diyerek bir perdenin arkansa sığınmadan  o EN YUCE DEGER OLAN  emeğimize sahip çıkmak gerekir diye düşünüyorum.
 
Kendimizi çalışmış olduğumuz yerlerde böyle izbe bir köşede yemek yiyerek değil medeni bir insan gibi oturup yemeğimizi yiyeceğimiz günlerin özlemi ile  hepinize  saygı ve selamlar...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler