Ayvacık'ta Otel Ve Turistik Tesisler 500 Gün Kapatıldı!

Ayvacık'ta Otel Ve Turistik Tesisler 500 Gün Kapatıldı!

Son dakika gastronomi haberlerinde yayınlanan habere göre, Ayvacık' ta oteller niye kapatıldı? Ayvacık' ta restoranlar niye kapatıldı? Turizm cen..

Ayvacık'ta Otel Ve Turistik Tesisler 500 Gün Kapatıldı!
 
Son dakika turizm haberlerinde yayınlanan habere göre , Çanakkale Ayvacık' ta oteller niye kapatıldı? Çanakkale Ayvacık' ta restoranlar niye kapatıldı? Turizm cenneti Ayvacık' ta turistik tesisler ne zaman açılacak?
 
Türkiyede gastronomi turizmine katkıları ile bilinen ve gastronomi haberlerinde yer alan Bölgedeki otel, restoran ve turistik tesisler 500 gün süreyle kapatıldı.
 
Tatilcilerin, modern çağdan geçmişe doğru uzanan bir yolculuk yaptığı gezilecek yerllerden Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yer alan Assos Antik Limanı, son dönemde büyük bir tehlikeyle karşı karşıya.
 
Ayvacık'ta Otel Ve Turistik Tesisler 500 Gün Kapatıldı!
Antik Liman’a inen yolun sol kısmındaki yamaçta yer alan kayalar ve taş parçaları depremler ve doğa koşullarının etkisiyle düşmeye başladı. Çanakkale Ayvacık'taki Assos Antik Limanı'ndaki otel, restoran ve turistik işletmeler bölgenin afet bölgesi ilan edilmesinin ardından kapatıldı.
 
Kuruluşu M.Ö. 2000’e uzanan Assos Antik Limanı, Athena Tapınağı, amfi tiyatrosu, tarihi cami, köprüsü, kalesi, taş evleri, otelleri ve restoranlarıyla her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.
 
Tatilcilerin, modern çağdan geçmişe doğru uzanan bir yolculuk yaptığı Assos Antik Liman’a inen yolun sol kısmındaki yamaçta yer alan kayalar ve taş parçaları depremler ve doğa koşullarının etkisiyle düşmeye başladı.
 
Ayvacık'ta Otel Ve Turistik Tesisler 500 Gün Kapatıldı!
İlk olarak 2015 yılında bir turistik tesisin çatısına, geçen yıl ekim ayında ise yola düşen büyük kaya parçaları AFAD yetkililerini harekete geçirdi. AFAD, bir yıla yakın süren incelemelerinin ardından yaşanan tehlikeye ilişkin bir rapor hazırladı ve alan ‘afet bölgesi’ ilan edildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler