Türkiye Ve Yunan Mutfak Kültürleri Anlaşması İmzalandı

Türkiye Ve Yunan Mutfak Kültürleri Anlaşması İmzalandı

Yunan Gastronomi Aşçılar Kulübü Başkanı Digas Stylianos ile Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Başkanı Derviş Göçmen arasında..

Derviş Göçmen Ve Digas Stylianos Mutfak Kültürleri Anlaşması
 
Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (Adapader) Başkanı Derviş Göçmen ile Yunan Gastronomi Aşçılar Kulübü Başkanı Digas Stylianos arasında bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında, her 2 ülkenin mutfak kültürünün tanıtımı için çalışmalar yapılacak.     
                                   
Türkiye Ve Yunan Mutfak Kültürleri Anlaşması İmzalandı16 Nisan’da Yunan Gastronomi Aşçılar Kulübü Başkanı Digas Stylianos ile Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (Adapader) Başkanı Derviş Göçmen arasında bir anlaşma protokolü imzaladı. Covid-19 salgını nedeniyle oluşan koşullardan dolayı elektronik olarak gerçekleştirilen protokol kapsamında, her 2 ülkenin aşçılık alanındaki temsilcileri arasındaki anlaşma resmiyet kazandı.
 
Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (Akapafed) ve aşçılık kurumlarından Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (Taşpakon)’nun da dahil olduğu protokol ile düzenlenen festivallerde işbirliği ve davetler gerçekleşecek. 2 ülke mutfağının da tanıtımına katkı sağlayacak olan bu protokol, aynı zaman 2 ülke arasındaki barış ve dostluğu pekiştirerek gastronomi ve kültürünü de teşvik edecek.
 
Türkiyede gastronomi haberlerinde yer alan Türk mutfağı şeflerinden Derviş Göçmen ile Yunan Gastronomi Aşçılar Kulübü Başkanı Digas Stylianos arasında bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında, her 2 ülkenin mutfak kültürünün tanıtımı için yapılan anlaşmada:
 
Türkiye Ve Yunan Mutfak Kültürleri Anlaşması İmzalandıAdapader Başkanı Derviş Göçmen, imzalanan protokolle pekiştirilecek olan barışın, 2 devletin yemek kültürüne büyük katkı sağlayarak turizm açısında da geri dönüşler sağlayacağını belirtti. Göçmen, derneğin bulunduğu Helsinki’nin tarihimiz açısından önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek “Bu protokol dostluk ve barışı pekiştirerek mutfak kültürlerimizin gelişimine de katkı sağlayacak. 
 
Düzenlediğimiz festivallere birbirimizi davet ederek, bilgi alışverişlerinde bulunacağız. Amacımız Türk Mutfağı’nı hak ettiği yere taşıyarak dünyaya tanıtmak. Bunun için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Pandemi süreci bize birçok kısıtlama getirse de koşulların elverdiği doğrultuda çalışmalar yürüteceğiz. Bu protokolü de koşullar doğrultusunda elektronik olarak gerçekleştirdik” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler