Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Kahvaltıda Buluştu

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Kahvaltıda Buluştu

Derneğe üye yaklaşık 80 aşçının ve turizm paydaşlarının bir araya geldiği kahvaltıda pandemi nedeniyle uzun süredir bir araya gelemeyen aşçılar çok zor...

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Kahvaltıda Buluştu...
Enver Önder
 
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen "sezona merhaba" kahvaltı programı, Ayvalık Balıkçısında gerçekleştirildi.
 
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Kahvaltıda Buluştu...
Derneğe üye yaklaşık 80 aşçının ve turizm paydaşlarının bir araya geldiği kahvaltıda pandemi nedeniyle uzun süredir bir araya gelemeyen aşçılar çok zor şartlarda geçen 2020 sezonunu değerlendirirken 2021 sezonu için sektör çalışanları ile fikir alışverişinde bulundu.
 
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Kahvaltıda Buluştu...
Kahvaltıda konuşan KUPAD Başkanı Uğur Apak, pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı kalan oteller, restoranlar nedeniyle işsiz kalan birçok arkadaşlarının bulunduğunu ifade ederek, "bu süreç içinde birbirimizle çok az görüşebildik. 
 
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Kahvaltıda Buluştu...
Bu nedenle birbirimize destek olmak, Birlik beraberliğimizi canlandırmak için bir araya geldik bize sponsor olan firmalara teşekkür ediyoruz. 
 
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Kahvaltıda Buluştu...
İnşallah dönemi en kısa zamanda atlatırız ve tekrar işlerimize dönerek gelen misafirlerimize en iyi hizmeti vermek için çalışırız" dedi.
 
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Kahvaltıda Buluştu...
KUPAD Başkan yardımcısı Aydın Sürer'de otel ve restaurantlardaki yeni hijyen ve sterilizasyon standartları hakkında toplantıya katılan diğer sektör çalışanlarını bilgilendirdi. 
 
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Kahvaltıda Buluştu...
Türk aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlayacak yeni atılımları olduğunu söyledi. 
 
Sürer, " amacımız bütün aşçıların birlik ve beraberliğini sağlamaktır. Aşçıların beraberliğinin Türk mutfağını dünya mutfakları arasında hak ettiği yere taşıyacağına inanıyoruz” dedi. (ses gazetesi)
 
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Kahvaltıda Buluştu...
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği...
 
Gastronominin hayatımızdaki yeri göz ardı edilemez bir öneme sahip hale geldi günümüzde şüphesizki. Kelime manası olarak en basit haliyle yemek kültürlerinin bilimle birleşmesi diyebileceğimiz konuyu bir metin olarak düşünecek olursak, Türk Mutfağı bu metnin kesinlikle başlığı niteliğindedir. 
 
Bu tanımlamalardan hareketle, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Dünya mutfaklarının ve yemek kültürlerinin çıkış noktası olan Türk mutfağının en doğru biçimde araştırılması, yapısı değiştirilmeden geliştirilmesi ve gelecek nesillere en sağlıklı şekilde aktarılması adına ciddi bir misyon yüklenmektedir.
 
Bu sorumluluğun bilincinde olan, çalışma alanıyla ilgili her türlü yeterliliğe sahip yürütme organlarıyla, uzman ve tecrübeli danışma kurullarıyla, mesleki yetkinlikleri en üst düzeyde olan duayen şeflerimizin destekleriyle vede son olarak vizyon sahibi bir yönetimle, kurulduğu 1995 yılında  bu güne kuşadasına ve ege bölgeye mutfak kültürü anlamında klavuz olma niteliği taşıyan Kuşadası  Aşçılar Derneği , Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun (TAFED) güzide derneklerinden biridir.
 
Derneğimiz taşıdığı bu misyon gereği, tüzüğümüzdede yer aldığı gibi;
 
Mutfağımız ile ilgili bilimsel araştırmalar yapar. Bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kurumları teşvik eder ve destekler.
 
Mutfak, turizm ve işletmecilik gibi bir bütünü oluşturan parçalarla ilgili dokümantasyona sahip olarak enformasyon görevini sağlar.
 
Faaliyet amacına uygun eğitim programları hazırlayıp uygular. Bu konuda faaliyet gösteren kurum ve kişileri destekler.
 
Yurt içinde ve yurt dışında seminer, konferans, yarışma, sergi ve benzeri etkinlikler düzenler ve düzenlenen etkinliklere iştirak eder.
 
Faaliyet alanına giren konularda kamu ve özel kurumlara danışmanlık verir.
 
Ugur APAK
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği  Başkanı

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler