Gastronomi Öğrencileri İçin Güncel Mutfak Teknolojisi

Gastronomi Öğrencileri İçin Güncel Mutfak Teknolojisi

Bir araya gelen Tusid Başkanı Güçlü Kaplangı ve Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök, Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Dersi..

Gastronomi Öğrencileri İçin Güncel Mutfak Teknolojisi
 
Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TUSİD) ile İstanbul Okan Üniversitesi, eğitim alanında önemli bir iş birliğine imza attı… 
 
Gerçekleşen iş birliği sayesinde, İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri “endüstriyel mutfak teknolojilerini” sektörün önde gelen mühendis ve sanayicilerinden öğrenme fırsatına kavuşacak.
 
“TUSİD’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri” ismiyle müfredatta yer alacak olan derste, öğrenciler mutfak ekipmanlarını öğrenmenin yanında sektördeki üreticileri de yakından tanıma fırsatına kavuşacak.
 
Başlayan iş birliğinin çerçevesini belirlemek için bir araya gelen TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı ve Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlkay Gök, “TUSİD’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Dersi” ile kurulan bağların geliştirilerek devam ettirilmesi arzusunda olduklarını dile getirdiler.
 
Dr. İlkay Gök ile TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı bir arada
 
Güçlü Kaplangı: Mutfak teknolojisine ilgi duyan öğrencileri sektörümüze kazandırmak istiyoruz
 
Türk endüstriyel mutfak üreticilerinin, dünya çapında önemli başarılara imza attığını belirten TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı, üreticilerin sahip olduğu bilgi birikimini öğrencilere aktarmaktan büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdi. 
 
İyi yetişmiş gastronomi öğrencilerinin Türk mutfağının ve endüstriyel mutfak sanayisinin dinamosu haline geleceğine inandıklarını söyleyen Güçlü Kaplangı, işin teknolojisine ilgi duyan öğrencileri sektöre kazandırmaktan da ayrıca mutluluk duyacaklarını ifade etti.
 
Dr. İlkay Gök: Öğrencilerimiz güncel mutfak teknolojisini öğrenerek mezun olacak..
 
Endüstriyel mutfak sektörünün çatı örgütü TUSİD’le uygulamalı eğitim alanında başlattıkları iş birliğinin, öğrencilerine kazandıracağı bilgi ve tecrübeyi önemsediklerini dile getiren İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Üyesi İlkay Gök ise “TUSİD’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri” dersinin öğrencilere profesyonel iş yaşamlarında önemli kazanımlar sağlayacağına inandıklarını söyledi.
 
Mutfak sanatları Gastronomi bölümü öğrencilerinin (aşçılık eğitimleri) mutfakta yemek pişiren şef algısından çıkarılması gerektiğini savunan İlkay Gök, “Marka derslerimizde sektörel tecrübeleri öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bu sayede mezunlarımıza mutfak dışında, yiyecek içecek sektörünün diğer alanlarında da birçok iş imkânı olduğunu hatırlatmış oluyoruz. 
 
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimizin endüstriyel mutfak tasarlayabilecek donanıma sahip, birer yönetici adayı olarak hayata atılmasını istiyoruz. Bu nedenle TUSİD’le başlayan iş birliğimizin, öğrencilerimizin mesleki kariyerlerine katkı sağlamada çok değerli bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
Dersler Burçin Akkan ve İbrahim Arslanoğlu yönetiminde verilecek…
 
Gastronomi Öğrencileri İçin Güncel Mutfak Teknolojisi
TUSİD Eğitim ve Proje Koordinatörü Burçin Akkan ve İstanbul Okan Üniversitesinde Türk mutfağı şeflerinden Eğitmen Şefi İbrahim Arslanoğlu yönetiminde verilecek derslere, sektörün duayen sanayicileri konuk olarak katılarak tecrübelerini aktaracak.
 
14 hafta sürecek olan TUSİD’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri dersinde öğrencilere;
 
-Endüstriyel mutfak projesi okur yazarlığı
 
-İhtiyaç analizi ve ekipman seçimi
 
-Çalışan mutfağın ergonomisi
 
-Otel, hastane ve catering mutfaklarındaki teknolojik farklar
 
-Gıda üretiminde kapasite ve verimlilik yönetimi gibi konularda bilgiler verilecek.
 
Sektörün önde gelen üreticilerinin fabrikalarına yapılacak gezilerde ise öğrencilere ekipmanların üretim safhaları ve kullanılan teknolojiler hakkında bilgiler verilecek.
 
Tusid Misyonu Ve Vizyonu Nedir?
 
Üyelerin yaptığı üretimin üstün özellikli ve AB standartlarında olmasını sağlayacak önlemleri almak, Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane sektörünün yurt içinde ve yurt dışında en etkili şekilde tanıtılmasını sağlamak,
 
Markalaşma çalışmalarında atılan adımların takipçisi olmak ve bir dünya markası yaratma konusunda üyelerini desteklemek,
 
Yurt dışındaki dernek ve kuruluşlarla temas ve işbirliği sağlayarak Türkiye’nin ve sektörün dünya piyasalarında haklarını korumak ve başarı ile temsilini sağlamak, 
 
Gerekirse yurt dışında temsilcilik ve şube açmak ve yurt dışında kurulmuş dernek ve üst kuruluşlara katılmak, 
 
Üyelerin üretim ve ihracat faaliyetlerinde karşılaştıkları bürokratik engelleri çözmeye çalışmak, bu amaçla kamu ve özel kesim kuruluşları nezdinde girişimlerde bulunmak
 
Sektördeki teknolojik yenilikleri izlemek ve üyelerini bilgilendirmek, Haksız rekabet ve taklitle mücadele edebilmek için etkin önlemler almak,
 
Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane sektörünün iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmak, 
 
Sektörde personel sorununa yönelik çözümler üretmek. Bu amaca yönelik eğitimler verebilmek için eğitsel etkinliklerde bulunmak, 
 
Üyelerinin sağladığı ürün ve hizmetlerde standartlaşma sağlamak amacıyla çalışmalar yapmak
 
Sektörle ilgili veri ve istatistikleri toplamak ve yararlanmaları için bunları üyelerine ve kamuoyuna duyurmak, 
 
Üyeler arasında mesleki ve sosyal dayanışmanın gelişmesinin yanında güç birliği sağlamak.
 
TUSİD’İN VİZYONU 
 
Uluslararası fuarlara, etkinliklere katılmak, dış ülkelerdeki ilgili sivil toplum örgütleriyle ilişkilerini sürdürmek, 
Seminerler, konferanslar, paneller, sempozyumlar düzenler, sergiler açar, 
Sektördeki gelişmeleri ve yenilikleri uluslararası düzeyde yurt içinde ve yurt dışında sektörü tanıtan dergi, bülten, broşür ve katalog yayımlar, 
Taşınır ve taşınmaz mal alabilir, kiralar ve satabilir, 
Sosyal tesisler kurar, kooperatifler kurulmasını teşvik eder, 
İktisadi işletme açabilir, 
Yurt içinde diğer dernekler ve üst kuruluşlarla işbirliği yapar,
 
Ortak amacı gerçekleştirmek için platform oluşturabilir, derneklerin oluşturdukları tüzel kişiliği bulunan federasyonlara veya konfederasyonlara katılabilir.
 
Tusid Nedir?
 
TUSİD, endüstriyel mutfak, çamaşırhane ve servis ekipmanları alanlarında faaliyet gösteren firmaları bir araya getiren bir ekonomik sektör örgütüdür. 1991 yılında kurulan derneğimiz, sektörünün ilk ve tek kuruluşudur. İşkollarımızın önde gelen tüm firmalarını çatısı altında toplamıştır.
 
Derneğimizin üye yapısının bel kemiğini endüstriyel mutfak ve çamaşırhane konusunda faaliyet gösteren firmalar oluşturmakla birlikte, ağırlama konaklama sektörüne mal ve hizmet veren çok sayıda kuruluş da örgütümüzüm bünyesinde yer almaktadır.
 
TUSİD, üyeleri arasında mesleki, teknolojik ve sosyal dayanışmayı sağlamak ve söz konusu alanlarda standartları yükseltmek için çalışmalar sürdürmektedir.  Derneğimizin yaklaşık 145’den fazla firmayı temsilen 290’a yakın üyesi bulunmaktadır.
 
TUSİD üyesi kuruluşların faaliyet alanları: 
 
Endüstriyel mutfak ekipmanları
Endüstriyel çamaşırhane ekipmanları
Soğuk odalar
Oteller için minibarlar ve diğer absorbsiyonlu soğutucular
Endüstriyel temizlik ekipmanları ve temizlik kimyasalları
Profesyonel mutfak kullanım malzemeleri
Setüstü ekipmanlar
Temizlik kimyasalları
Ağırlama sektörü için bilgisayar sistemleri
Ağırlama sektörü için mobilya
Otel tekstili
Satış sonrası montaj ve bakım hizmetleri


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler