Her Şefin Hayalidir...

Her Şefin Hayalidir...

Ancak mutfağın içindeki curcunayı görünce, bir işletmenin maliyetleri, personel kalifikasyonu, ekonomik durumlar gibi bir sürü detayı öğrenmeye başlayınca...

Her Şefin Hayalidir...
Şef Murat Aslan
 
Gün gelsin, biraz tecrübe kazanalım ve nihayetinde kendi yemeklerimizi, kendi lezzetlerimizi sunabileceğimiz kendi işletmemizi açalım! Heyecan vericidir ve en başta bu durum kolay görünür. 
 
Güzel hayaldir... Hatta çıraklık, stajyerlik zamanlarında bile bu hayalle yaşar çoğumuz. Belki de olayın ciddiyetine çok da hâkim olamadığımız içindir. 
 
Hedefe ulaşmak için aslında çok şey öğrenmek ve hayli tecrübe kazanmak gerekir. 
 
Her Şefin Hayalidir...
Hayaller güzeldir; 
ancak mutfağın içindeki curcunayı görünce, bir işletmenin maliyetleri, personel kalifikasyonu, ekonomik durumlar gibi bir sürü detayı öğrenmeye başlayınca risk alabilmek o vakit pek de kolay olmaz. 
 
Kurulan hayalin batmaması adına, güçlenmek için zaman geçtikçe geçer. Hayat başka yollar çıkarır, başka yönlere savurur, başka hayaller kurdurur. 
 
Her Şefin Hayalidir...
O çırak halimizle hayalimiz de olan şeye bir türlü ulaşamayız. 
 
Sen hayatı değil, hayat seni yönetmeye başlar ki, yönettiği biçime alışır, bundan mutlu olmaya başlar, alışkanlık haline gelir ve her zaman hayalin olan şey için çok fazla şey yapmaz, “zamanı gelince olur”ların arkasına sığınmaya başlarsın.”
 
Yeni kitaptan bir kuble...
Az kaldı, yakında raflarda...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler