İmza Kampanyasına Tüm Meslektaşlarımızın Desteğini Bekliyoruz...

İmza Kampanyasına Tüm Meslektaşlarımızın Desteğini Bekliyoruz...

Şef aşçılar derneği olarak korona virüsünün neden olduğu camiamızın sesini duyurmak için başlatmış olduğumuz...

İmza Kampanyasına Tüm Meslektaşlarımızın Desteğini Bekliyoruz...
 
Şef aşçılar derneği olarak korona virüsünün neden olduğu camiamızın sesini duyurmak için başlatmış olduğumuz imza kampanyasına bütün beyaz ceketli meslektaşlarımızın desteğini bekliyoruz.
 
Tüm Aşçılık camiası olarak pandemi sürecinin getirdiği sıkıntıları fazlasıyla yaşıyoruz. Artık öyle bir noktaya geldik ki gastronomi sektörü can çekişmeye başladı ve biz çalışanlar olarak mağduriyeti fazlası ile yaşamaya başladık.
 
 
Diğer sektörlerde olduğu gibi gerekli tedbirler alınarak bizler de işimizin başına mutfaklarımıza biran önce dönmek istiyoruz. Artık kiramızı, faturalarımızı ödeyemez, soframıza ekmek koyamaz hale geldik.
 
İş verenler tarafından da çok zorlanmaya başladık. Mesai saatlerimiz uzatılıyor, sigortalarımız yatırılmıyor, maaşlarımız düşürülüyor, eleman eksilterek iş yükümüz fazlalaştırılıp mağduriyetlerimizden nemalanılıyor. 
 
Sektörde Türklerden çok kaçak işçiler çalıştırılmaya başlandı ve ucuz iş gücü bahanesi ile ve bizler yeni şartlara uymadığımız taktirde işten atılmakla yüzleşmek durumunda kalıyoruz. 
 
Kaçak yada sgk 'sız çalışmayı haberdar etmemiz için verilen telefon hatlarına yaptığımız ihbarlarımız işverenlerimize ifşa edilerek işten çıkarılmamıza sebebiyet veriyor. İş yerlerine gerekli denetimler olması gerektiği gibi yapılmayıp hataların düzeltilmesi için önceden iş verenler haberdar ediliyor.
 
Bizler artık insani şartlarda işimize dönmek istiyoruz...
 
Şimdi "dijital imza kampanyası için" Tıklayınız...
 
Avni Sap
Şef Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Aytekin yıldız
    1/10/2021

    Biran evel açılsın ısyerlerımız

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler