Kinoa Sütü Nedir?

Kinoa Sütü Nedir?

Kinoa sütü nedir? Kinoa sütü nasıl yapılır? Kinoa sütünün faydaları nelerdir? Diyet listelerinin vazgeçilmez yiyeceği ve bağışıklık sisteminede faydalı ve olan Kinoa sütü aynı

Kinoa Sütü Nedir?
 
Kinoa sütü nedir? Kinoa sütü nasıl yapılır? Diyet listelerinin vazgeçilmez yiyeceği ve bağışıklık sisteminede faydalı ve olan Kinoa sütü aynı zamanda glutensiz olması nedeniyle çölyak hastalarının da rahatça tüketebileceği bir besindir.
 
Uzun süre tok tutabilen bir etkisi olan Kinoa sütü, tam protein olduğu gibi esansiyel aminoasitlerin tamamını içerir. 
 
Kinoa Sütü Nedir?Sadece içerek değil saç bakımı içinde kullanılan Kinoa sütü pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Faydaları saymakla bitmeyen Kinoa sütü nasıl yapılır? Kinoa sütü için gerekli malzemeler nelerdir?
 
Kinoa sütü için gerekli malzemeler şu şekilde;
1/2 su bardağı kinoa, Islatmak ve pişirmek için su, 1 çay kaşığı vanilya özü (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı), 1 çorba kaşığı bal (isteğe bağlı)
 
Kinoa sütü nasıl yapılır?
Kinoayı üzerini geçecek kadar suda bir gece bekletmeniz gerekir. Ertesi gün kinoanın ıslama suyunu süzün ve bir bardak suyu kaynatıp kinoaları ilave edin. İkinci kez kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha pişiriniz.
 
Yumuşamış olan kinoaları blendera ya da miksere koyun ve üzerine 2 bardak su ilave edin. Suyu ilave ettikten sonra yüksek ayarında pürüzsüz olana kadar karıştırmanız gerekir.
 
Sıvıyı ince bir süzgeçten ya da tülbent gibi ince bir kumaş türünde süzünüz. Sütünüz kendi kendine de süzülür ama isterseniz tülbenti sıkarak ya da süzgece bastırarak süreci hızlandırmanız daha iyi olacaktır.
 
Süzülmüş sıvıyı tekrardan blendera ya da miksere dökün ve içine istediğiniz kıvamı alana kadar su ekletin. Suyu azar azar ekleyin. Her ilaveden sonra karıştırmayı ihmal etmeyin.
 
İsterseniz sütünüze vanilya özü, tarçın, bal ilavesi yapabilirsiniz. Soğuk ya da sıcak olarak tüketebilirsiniz. Kinoa sütünü 3-5 gün kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyet olsun…
 
Kinoa sütünün faydaları nelerdir?
 
Kinoa Sütü Nedir?
Yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi kolay hale getirir. Kabızlığı önler, metabolizmayı hızlandırır ve kilo verme sürecini olumlu yönde etkilemektedir.
 
Ekstra olarak kalp hastalıklarını, glisemik indeksi düşük olduğu için diyabeti ve yüksek kan basıncını da önlemektedir. Demir içeriğinden dolayı anemiye de iyi gelmektedir. 
 
Ayrıca Kinoa sütünün içindeki B2 vitamininden dolayı güçlü bir antioksidan olarak bilinir. HDL’yi yüksek tutarken LDL’yi ve total kolesterolü düşürür.
 
İçerisindeki magnezyum sinir sisteminin aşırı duyarlılığını azalttığı için migren ağrılarına iyi gelir ve içerdiği yüksek mangan sayesinde kemik ve sinir fonksiyonlarını düzenli hale getirir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler