Bunun Bir'de

Bunun Bir'de "Mutfak Geçirdi" Tarafı Vardır'ki...

Mutfak olarak biz de bunları anlatırken “Abi geçen akşam Operasyon bir geçirdi, acayip yüzdük, yetiştiremedik” gibi kin ve nefret dolu kahkahalar...

Bunun Bir'de "Mutfak Geçirdi" Tarafı Vardır'ki...
Şef Murat Aslan
 
Bir Aşçının Dünlüğü 2 den bir küçük kesit...
 
“Operasyon mutfağın, mutfakta operasyonun ayrılmaz bir parçasıdır.
 
Ayrıştığı tarafta ise, egolar, savaşlar işin içine girdiğinde;
 
-“Kardeşim, her taraf sipariş doldu. Neden biriktiriyorsunuz bunları, masada sipariş alınca göndersenize? Yüzüyoruz burada.”
 
Gibi durumlar ortaya çıkar, mutfak olarak biz de bunları anlatırken “Abi geçen akşam Operasyon bir geçirdi, acayip yüzdük, yetiştiremedik” gibi kin ve nefret dolu kahkahalar atarız. Bunun bir de “Mutfak geçirdi” tarafı vardır ki;
 
Garsonun:
-“Ya geç kaldı yemekler, masaya gidemiyorum, misafirin yüzüne bakamıyorum artık” diye dert yanmasıdır. (sen siparişleri bekletip yüzdürürsen mutfağı, sonucu bu olur)
 
Sonuç, bunlar yaşanırsa, “işletme herkese geçirir, sözünü..” Ego yapmayın, herkes aynı kazanda kaynıyor...”
 
Yoksa fotodaki gibi  yüzmekten, yüzdürülmekten uçmaya başladığınızı zannedersiniz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler