Niğde Tahinlisi Tescillendi...

Niğde Tahinlisi Tescillendi...

Geleneksel Türk mutfağında Niğde Kalsiti için de coğrafi işaretler ve tescilli yemekler başvuru sürecinin devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi. Geleneksel metotlarla...

Niğde Tahinlisi Tescillendi...
 
NİĞDE Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) tarafından coğrafi işaretler konusunda başlatılan çalışmalar kapsamında, Niğde yöresine ait "Niğde tahinlisi’ Coğrafi İşaret Belgesi alarak tescillendi.
 
NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu tarafından yapılan açıklamada, kentin yöresel ürünlerinin coğrafi işaretler aracılığıyla tescil edilerek koruma altına alınması ve ekonomik katma değerinin artırılması amacıyla başlatılan coğrafi işaret çalışmalarında hızla yol alındığı ifade edildi. 
 
Niğde Tahinlisi Tescillendi...
Katırcıoğlu, yöre halkı tarafından yıllardır beğeniyle tüketilen ve Ramazan aylarında iftar ve sahur menülerinin vazgeçilmezi olan, ‘Niğde tahinlisi’ olarak bilinen tahinli pidenin Coğrafi İşaret Belgesi alarak tescillendiğini duyurdu.
 
Başkan Katırcıoğlu, geleneksel Türk mutfağında Niğde Kalsiti için de coğrafi işaretler ve tescilli yemekler başvuru sürecinin devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:
 
Niğde Tahinlisi Tescillendi...
“Geleneksel metotlarla elde edilen bu ürünler kalite standartlarını yakalayan 'coğrafi işaret' ile mümkün olabiliyor. 
 
Bu sayede bu ürünler markalaşacak ve rakiplerinden ayrılacak. Dolayısıyla Niğde’nin bu ürünleri markalaştırmasıyla kent bir marka şehir olacak. Bu ürünleri ne kadar artırırsak kent için ekonomik anlamda fayda tescil etmiş olacağız.”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler