Gastronomi Mutfağı ve Gastroterapi Merkezi...

Gastronomi Mutfağı ve Gastroterapi Merkezi...

Geleneksel Türk mutfağı artık terapide ’de kullanılacak. Yöresel mutfaklarımızdan mutfak sanatları, aşçılık eğitimlerinin verileceği...

Gastroterapi Mutfağı Kurulacak... "Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi"
 
Geleneksel Türk mutfağı artık terapide ’de kullanılacak. Yöresel mutfaklarımızdan mutfak sanatları, aşçılık eğitimlerinin verileceği, aşçılık mesleği hakkında ve gastronomi alanında eğitimlerin verileceği, aynı zamanda sosyal entegrasyonlarının sağlanacağı yeni bir mutfak inşa edilecek.
 
Eski Yaşlılar Gastroterapi Mutfağı Merkezi’nde Kurulacak
2.4 milyon TL bütçeli projeyle ilimizde bulunan dezavantajlı grupların (otizmliler, ortopedik engelliler, downsendromlular vb.) eğitim ve istihdamına yönelik engelsiz gastronomi mutfağı ve gastroterapi merkezi kurulacağını ifade eden Başkan Zeybek, projenin son durumu hakkında bilgiler aldı. 
 
Güvenevler Mahallesi eski Yaşlılar Lokali'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi engelli bireylere gastronomi alanında eğitimlerin verileceği, aynı zamanda sosyal entegrasyonlarının sağlanacağı bir merkez olarak hem de istihdama ve üretime katılacakları bir merkez olarak tasarlandı.
 
Engelli Bireylere Çeşitli Eğitimler Verilecek
Engelli bireylere gastronomi alanı başta olmak üzere çeşitli eğitimlerin verilebileceği Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi 270 m²lik mevcut bina, 220 m²lik ek bina, iç avlu, oto yıkama alanı, park ve yarı açık alanlardan oluştuğunu ifade eden Başkan Zeybek, 2021 yılı baharına tamamlamayı planladıklarını söyledi. 
 
Proje paydaşları arasında Türkiye Sakatlar Derneği, Uluslararası Tüm Engelliler, Yaşlılar, Kimsesizler Federasyonu İl Temsilciliği, Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği, 6 Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi yer aldığını kaydeden Başkan Zeybek, Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi bir yandan engellilere eğitim ve terapi çalışmalarına verirken diğer yandan ek binada kafe şeklinde hizmet vereceğini söyleyerek engelli bireylere yönelik hazırlanan bu projenin hayırlı olmasını diledi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler