En İyi Sakatat Yemeklerinden

En İyi Sakatat Yemeklerinden "Balıklen" Nasıl Yapılır?

Muğla mutfak kültüründe Balıklen nedir? Ciğer Balıklama nasıl pişirilir? Yöresel mutfaklar 'ımızdan Muğla mutfağında En iyi sakatat yemek..

En İyi Sakatat Yemeklerinden "Balıklen" Nasıl Yapılır?
Behiye Özdemir
 
Muğla mutfak kültüründe Balıklen (Ciğer Balıklama) nedir? Ciğer Balıklama nasıl pişirilir? Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında En iyi sakatat yemeklerinden Balıklen pişirmenin püf noktaları nelerdir?
 
İşte sizlere Türk mutfağı sevdalısı Behiye Özdemir’in kaleminden Muğla yemek kültüründe Balıklen (Ciğer Balıklama) tarifi…
 
En İyi Sakatat Yemeklerinden Balıklen Nasıl Yapılır?Yöresel lezzetlerimizdeki en iyi sakatat yemeklerinden Balıklen nasıl yapılır?
Muğla mutfağında en iyi lezzetlerden Balıklen için kullanılacak malzemeler nelerdir?
 
*     1 kg dana ciğeri
*     4-5 yemek kaşığı un
*     6-7 diş sarımsak
*     Zeytinyağ, 
*     tuz, 
*     kırmızı toz biber, 
*     Limon suyu
 
En meşhur Muğla yemeklerinden Balıklen yapılış tarifi:
 
Ciğer yıkanıp, zarı soyulacak, iki parmak genişliğinde dilimlenir. Unun içine tuz katılıp, harmanlanacak ciğerler una bulanarak bol yağda kızartılır. Kalan yağın içinde dövülmüş sarımsak ve bir yemek kaşığı un kavrulur, pembeleşince içine çok az su ve yarım limon suyu, bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber ilave edilerek kaynatılır, kıvamlı bir sos elde edilir ve ciğerlerin üzerine gezdirilir.
 
İsterseniz sıcak, isterseniz soğuk olarak tüketebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler