Deniz Fasulyesi...

Deniz Fasulyesi...

Ekşili deniz fasulyesi, sarımsaklı deniz börülcesi salatası yapıla bildiği gibi deniz börülcesi turşusu, deniz fasulyesi yoğurtlusu, deniz fasulyesi zeytinyağlısı ve yumurtalısı...

Deniz FasulyesiDeniz Fasulyesi...
Şef Selma Atabey‎ 
 
Tanıdık Mı? Ne Olduğu Hakkında Fikri Olan Var Mı?
 
Bugün Ortaca pazarında denk geldim deniz fasulyesine. Yöresel ismiyle geren olarak bilinen deniz börülcesiyle çok karıştırılır.
 
Ancak deniz börülcesi daha koyu renkli, daha ince ve kılçıklıdır. Aynı zamanda daha tuzlu. 
 
Deniz fasulyesi etli, içinde kılçıkları olmayan, açık yeşille kırmızı arasında renk dalgalanmaları olan bir Ege otlarındandır. 
 
Daha az tuzlu oluşu, etli ve kılçıksız oluşu ile tercih edilir. Yine deniz suyuna yakın alanlarda yetişen bu otun, lezzet olarak da gerene yakın olduğunu söylemek mümkün.
 
Deniz Fasulyesi...Ama kesinlikle aynı şey değildir. 
 
Deniz fasulyesi Giritlilerin tükettiği bir ot olup mübadele döneminde onların yerleştiği yerlerde devamlılığını sürdüren bu Ege otuna bu nedenle ada otu da denmektedir. 
 
Ekşili deniz fasulyesi, sarımsaklı deniz börülcesi salatası yapılabildiği gibi deniz börülcesi turşusu, deniz fasulyesi yoğurtlusu, deniz fasulyesi zeytinyağlısı ve deniz fasulyesi yumurtalısı yapılabilmektedir. 
 
Görsellerde biri deniz fasulyesi iken diğeri ise deniz börülcesidir.
 
Deniz Fasulyesi...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler