Kuzu Pirzola Nedir?

Kuzu Pirzola Nedir?

Pirzolayı ne kadar yağlı çıkarır 'sak o kadar lezzetli bir et elde etmiş oluruz. Kuzu pirzola nasıl çıkartılır? Pirzola nasıl pişirilir? Pirzola terbiye edilir mi? Şef Mazlum Sevinç’in yorumu...

Kuzu Pirzola Nedir?Kuzu Pirzola Nedir...
Şef Mazlum SEVİNÇ
 
Kuzu pirzola nedir? Kuzu pirzola nasıl çıkartılır? Kuzu pirzola nasıl pişirilir? Kuzu pirzola terbiye edilir mi? Şef Mazlum Sevinç’in kaleminden kendi yorumu ile bu haberimizde…
 
Merhaba sevgili arkadaşlar güzel bir kuzu pirzola için sizlerleyim.. 
Öncelikle kuzu bir pirzola için kuzu etinin çok iyi olması lazım genç ve nazik bir kuzu eti için seçiminiz 1 yaşı doldurmuş kuzunun eti iyi olur bir kuzu en az 3 gün dinledirilmiş olması ve yaş olmaması lazım. 
 
Kuzu pirzola'yı çıkarmak için istenilen etin belirli yerlerinden kesilmesi lazım pirzola'nın  kaburga kısmından çıktığı için bir yandan kaburga diğer yandan pirzola yı çıkarabiliriz kaburga ya zarar vermeden pirzola yı çıkaralım. 
 
Pirzola yı ne kadar yağlı çıkarır isek o kadar lezzetli bir et elde etmiş oluruz. Bu yüzden kuzunun üst yağını kesinlikle almıyoruz sadece yağ kavramının üstündeki şerah yağı dediğimiz üst deriyi alıyoruz.
 
İnce kısmından aldıktan sonra kaburga'yı pirzola kısmından ayırıp pirzola yı tek tek çıkarıyoruz. 
 
Aslında video'lu anlatım daha iyi olurdu bu yüzden bu tarifi yazı olarak yazayım dedim. Kuzu pirzola yı çıkardıktan sonra pişirebiliriz, ben sadece tercihim terbiye veya baharat kullanmayı düşünmedim.
 
Kuzu Pirzola Nedir?
Kuzu pirzola için iyi bir lezzet elde etmek için sadece kaya tuzu veya deniz tuzu kullanıyorum. Çünkü bir etin lezzetini ancak bu şekilde yakalamak mümkün enfes ve tam yağlı bir pirzola için tuz katmak yeterlidir afiyet olsun... 
 
Takipte kalın çünkü daha güzel tarifler ile sizler olacağım sevgi ile kalın...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler