Meşhur Muğla Sucuğunun Özellikleri Nelerdir?

Meşhur Muğla Sucuğunun Özellikleri Nelerdir?

Muğla Mutfak Kültüründe Muğla Sucuğunda Doğal Diş Sarımsak Kullanılır. İri çekilmiş Karabiber, Kimyon, Acı/tatlı toz kırmızıbiber ve %0.18 oranında tuz...

Meşhur Muğla Sucuğunun Özellikleri Nelerdir?
Mutfak araştırmacısı
Şef Timur Kocabıçak
 
Meşhur Muğla Sucuğunun Özellikleri Nelerdir?Muğla Mutfak Kültüründe Geleneksel Muğla Sucuğu;
(Erkek) dana ve (Dişi) Düvenin Döş, Pançeta, ön kol ve kavram yağı kullanılır. (Tranç, yumurta, sokum, nuar, kontrnuar dan oluşan 5li set yağsız olduğu için kullanılmaz.) (Antrikot, Kontrafile, Bonfile değerli et kapsamındadır, sucukta kullanılmaz).
Toplam yağ oranı %25 i geçmez.
 
Muğla Yemek Kültüründe Muğla Sucuğunda Doğal Diş Sarımsak Kullanılır...
İri çekilmiş Karabiber,  Kimyon, Acı/tatlı toz kırmızıbiber ve %0.18 oranında tuz kullanılır. Yenibahar kullanılmaz. (yenibahar Amerikan baharatıdır). Ne alakası var Muğla Sucuğuyla.
 
Muğla Sucuğunda Nitritli tuz E250 Kullanılmaz...
Meşhur Muğla Sucuğunun Özellikleri Nelerdir?
Sucuk harcı ıslatılmış bağırsağa doldurulur bağlanır ve elde hortum, suyla yıkanır. “ sucuk gibi ıslanmak” değimi oradan gelir.
 
Meşhur Muğla Sucuğu Sucuk fermente edilir. Işıl işleme maruz bırakılmaz.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak; 
Yöresel Muğla Yemekleri ve Muğla mutfak Kültürüne mevcut yemek arşivinden ciddi katkıları ile bilinen Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı ve Mutfak araştırmacısı şef Timur Kocabıçak’a engin bilgi ve tecrübeleri ile Türk mutfağına, Yöresel mutfaklarımıza ve Muğla mutfağına katkılarından dolayı teşekkür ederiz....


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler