Endüstriyel Gıda Sistemi Planlayıcılığı Gündemde...

Endüstriyel Gıda Sistemi Planlayıcılığı Gündemde...

Bağışıklık sistemimizi güçlendirme isteği ile fonksiyonel zenginleştirilmiş gıdalar daha ön plana çıkabilir. Fonksiyonel zenginleştirilmiş gıda...

Endüstriyel Gıda Sistemi Planlayıcılığı Gündemde...
Master Şef Deniz Orhun
 
Ziraat Mühendisi ve master şef Deniz Orhun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası bağışıklık sistemini güçlendirme isteğiyle fonksiyonel zenginleştirilmiş gıdaların ön plana çıkabileceğini belirtti.
 
Orhun, Kovid-19 sonrası ve gelecekteki gıda trendlerine ilişkin yaptığı açıklamada, tarım konusunda geçmişten gelen "endüstriyel gıda sistemi planlayıcılığı" denilen bugünün gizli mesleklerinden birinin, Kovid-19'la hızına hız kattığını ifade etti.
 
Endüstriyel Gıda Sistemi Planlayıcılığı Gündemde...
Salgın sonrasında ulusal kapanma sonucunda gıda yetersizliği gibi bir endişeye kapılan ülkelerde, halkın yönlendirilmesinin ve endüstriyel gıda planlamasının hız kazandığını aktaran Orhun, Tarım makine ve bilişim uygulamalarını ülkenin kendisi üretiyorsa sorun değil. 
 
Ancak dışarıdan alınacaksa başta ulusal kapanma gibi görünen bu şekil, aslında kabulü zor olan, ileri teknolojik küresel ticaretin başlamasına güzel bir zemin ve bizim için bir alışma dönemi gibi duruyor." değerlendirmesini yaptı.
 
Endüstriyel Gıda Sistemi Planlayıcılığı Gündemde...
Master şef Deniz Orhun, ileri düzey tarım ürünleri, makine, teknoloji ve uygulamaların yaygınlaşmasının şehirde yaşayanı etkilemeyeceğini ancak tarım ve gıda sektörüyle uğraşanları etkileyeceğini belirtti.
 
Dünyada et üretiminde (yapay et) hormonlu yemler ve çok fazla antibiyotik kullanıldığına, bunun da bilinmesine rağmen laboratuvarda üretilen et tüketimine bir talep eğiliminin olmadığına işaret eden Orhun, Kovid-19 ile dünyadaki dev et üreticilerinin salgınla mücadele ettiği bu dönemde sağlıklı ve hijyenik etin talep görebileceğini anlattı.
 
Endüstriyel Gıda Sistemi Planlayıcılığı Gündemde...
Salgın sonrası gıda trendlerine değinen master şef Deniz Orhun, şunları kaydetti:
"Bağışıklık sistemimizi güçlendirme isteği ile fonksiyonel zenginleştirilmiş gıdalar daha ön plana çıkabilir. Fonksiyonel zenginleştirilmiş gıda, probiyotiklerle zenginleştirilmiş kereviz suyu, pancar özüyle yapılmış un ve unlu mamüller (hamur işi tarifleri) gibi ürünlerdir. 
 
Burada Dikkat Edilmesi Gereken Nokta Şu; 
pancarın insan vücuduna faydaları elbette saymakla bitmez ancak bu kadar işlem görüp bir unlu mamulün içinde piştikten sonra hala insan sağlığı (Sağlık Ve Yaşam) için biyo yararlığı ne orandadır? 
 
Endüstriyel Gıda Sistemi Planlayıcılığı Gündemde...
İşlenmiş ürünlerin insan genetiğine ve sağlığına olan etkileri ölçümlenmiş midir?
 
Fonksiyonel ve zenginleştirilmiş gıdalar gelecek yüzyılın ürünleri gibi duruyor. Ancak laboratuvarda üretilecek et gibi bu gıdalarında insanlar üzerindeki etkileri henüz ölçümlenmedi."
 
Endüstriyel Gıda Sistemi Planlayıcılığı Gündemde...
Master şef Deniz Orhun, gıda konusunda bilimsel araştırmaları takip etmeleri ve önlerine gelen gıdaların ne şekilde üretildiğinin farkında olmaları gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler