Türk Mutfağı ABD'de Sanal Etkinliklerle Tanıtılıyor...

Türkiye’nin tanınmış gastrono -mik şehirleri arasında bir lezzet köprüsü kurmak amacıyla, gastronomi sektörünün önde gelen isimlerinin sunumlarını, mutfak ve sanat..

Türk Mutfağı ABD'de Sanal Etkinliklerle Tanıtılıyor
 
Amerika’nın ilk ve en eski derneklerinden biri olan Washington Türk Amerikan Derneği (ATA-DC), “2020 Türk Mutfağı Yılı” çerçevesinde, sene boyunca Türk gastronomisini Amerikalılara sanal faaliyetlerle tanıtacak.
 
ATA-DC, ABD’nin başkenti ile Türkiye’nin tanınmış gastronomik şehirleri arasında bir lezzet köprüsü kurmak amacıyla, gastronomi sektörünün önde gelen isimlerinin sunumlarını, mutfak ve sanat kültürünün harmanlayacağı bir etkinlik düzenleyecek. 
 
Türk Mutfağı ABD'de Sanal Etkinliklerle Tanıtılıyor
Washington’un köklü kuruluşlarından Meridian International Center işbirliğinde, dünyaca ünlü Türk gastronomisini anlatan özel sunumlar vasıtasıyla, yüzyıllardır süregelen pişirme metotları ve bölgede yerleşik yerel toplumlarla olan tarihsel bağlar da yıl boyunca vurgulanacak.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi olarak 2020 yılını “Türk Mutfağı Yılı” ilan etmesiyle bu girişimi başlattıklarını belirten ATA-DC Başkanı Sıtkı Kazancı “Yıl boyunca yöresel lezzetlerimizi ve mutfak sanatlarımızı Amerikan toplumu ile buluşturacağız. 
 
Amerika’dan ve Türkiye’den katılacak ünlü yemek ve kültür yazarlarımızı yıl boyunca sanal buluşmalar kapsamında ağırlayacağız” diye konuştu. 
 
Türk Mutfağı ABD'de Sanal Etkinliklerle Tanıtılıyor
Kampanyanın ana hedefinin içinde bulunduğumuz Kovid-19 sürecinde zengin Türk mutfağının tanıtımının devamlılığını sağlamak olduğunu belirten Kazancı “başkent Washington bölgesinin önde gelen Türk restoranlarıyla işbirliği yapıp mutfak kültürümüzü etkili şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. 
 
Türkiye’nin gastronomik şehirlerden temsilcilerin katılımıyla yöresel lezzetlerin daha geniş kitlelere aktarılmasını umuyoruz. Bu bağlamda “Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYID)” e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“Sanal Türk Gastronomi Etkinlikleri” Mayıs ve Ekim 2020 tarihlerinde alanının önde gelen Türk şeflerin katılımıyla mutfak gösterileri ve seminerlerini içeriyor:
 
Türk Mutfağı ABD'de Sanal Etkinliklerle Tanıtılıyor
• 19 Nisan: Ödüllü yemek kitabı yazarı Özlem Warren ile Açılış Etkinliği
• 26 Nisan: Barbara Aydan Dario ile Ramazan Pidesi Tarifi ve Sunumu
• 2 Mayıs: Ebru Demir Baybara ile Gıdanın Sürdürülebilirliği Sunumu
• 9 Mayıs: Müge Karslıoğlu ile Türk Mutfağı Sunumu
• 10 Mayıs: Sahrap Soysal ile UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne giren Keşkek
• 2 Ağustos: Ottoman Taverna’da Geleneksel Türk Mutfağı Sunumu ve Vejeteryan Yemek Tarifleri
 
Türk Mutfağı ABD'de Sanal Etkinliklerle Tanıtılıyor
Türk mutfağı bugün dünyanın en zengin, en sağlıklı, en çeşitli ve lezzetli mutfaklarından biri olarak tanınıyor. Fransız, Çin, İtalyan ve Meksika mutfakları ile beraber ilk onda yer alan Türk mutfağının kültürel zenginliği Orta Asya, Balkanlar, Osmanlı İmparatorluğu ve Güney Avrupa’nın etkisi ile şekillenmiştir.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler