Hasan Tosun; Neden Pizzada Bu Kadar Çok İyiyiz?

Hasan Tosun; Neden Pizzada Bu Kadar Çok İyiyiz?

İyi Bir Pizza İçin Hamur İnce Olmalı, Hamur Ne Kadar İnce Olursa Lezzet O Kadar Artar. Pizza Hamuru Çıtır Çıtır Ve Gevrek Olmalı, Altı Ve Üstü..

Neden Pizzada Bu Kadar Çok İyiyiz?
Hasan Tosun
 
Neden pizzada bu kadar iyiyiz? Neden 6 yılda lezzetle alakalı tek bir şikayet almadık? Neden 7 den 70 e sevenlerimiz çığ gibi artıyor? Neden sürekli ve şiddetle tavsiye ediliyoruz?
 
Sebepleri Aşağıda...
Öncelikle şunu açıklayacağım, biz ne İtalyan tarzı nede Amerikan tarzı pizzalar yapmıyoruz, biz tamamen kendi tarzımızda %100 Türk damak tadına uygun türk usulü pizzalar yapıyoruz. Kullandığımız tüm malzemeleri, baharatları ve peynirleri bu doğrultuda seçiyoruz.
 
Neden Pizzada Bu Kadar İyiyiz?
İyi bir pizza önce göze, sonra koku duyusuna hitap edip, beyine işte aradığın lezzet bu, bu pizzayı mutlaka yemelisin mesajı vermeli.
 
Diğer aşamada lezzeti ile damağa hitap edip, gözün gördüğü burunun aldığı enfes kokuyu tat duyusu ile onaylamalı, bu üç duyu göz, koku ve tat bir birini onayladığı zaman mükemmel pizzayı bulmuşsunuz demektir. 
 
Neden Pizzada Bu Kadar İyiyiz?
İyi Bir Pizza İçin Hamur İnce Olmalı, Hamur Ne Kadar İnce Olursa Lezzet O Kadar Artar...
 
Her ölçünün hamur kalınlığı değişir, orta boy en ince, büyük boy onun bi tık daha kalını, jumbo boy da onun bir tık daha kalını olmalıdır.Ölçü büyüdükçe hamur kalınlığı bir tık daha artar, bu çok hassastır. 
 
Örneğin bir binada kat sayısı arttıkça beton kolonların kalınlaşması gibi, bu çok hassas bir dengedir ve ustalık ister.
 
Malzeme dağılımı ne az ne çok olmalı, tüm malzemeler hamur üzerine her dilime denk gelecek şekilde eşit ve kararında dağıtılmalı ki,her dilimde aynı lezzet gelsin.
 
Pizza Hamuru Çıtır Çıtır Ve Gevrek Olmalı, Altı Ve Üstü Eşit Pişirilmeli...
 
Neden Pizzada Bu Kadar İyiyiz?
Malzemelerin dizilim sıralaması, kullanılan zeytinin tuz oranı ve hatta biberin ince doğranması bile kalite ve lezzeti çok etkiler.
 
Pizzada Kullanılan malzemelerin tek birindeki dahi hata geriye kalan tüm malzemelerin lezzet kombinini bozar.
 
Kullanılan tüm malzemeler kesinlikle günlük ve taze olmalı, dondurulmuş olmamalı, aksi halde ne yaparsanız yapın, lezzeti ve kaliteyi yakalayamazsınız.
 
İyi Bir Pizza İçin Hamur Uygun Koşullarda Saklanarak En Az 6 Saat Dinlendirilmedir...
 
Neden Pizzada Bu Kadar İyiyiz?
Biz yazın hamura farklı, kışında farklı miktarda maya atıp, kendi yöntemlerimizle fermante ediyoruz ve böylece mükemmel hamura sahip oluyoruz.
 
Fırın ısısı iyi ayarlanmalı, şef çalıştığı fırını tıpkı eşi gibi tanımalı, çünkü pizzayı ne kadar iyi yaparsan yap iyi pişirmen de gerekli, o yüzden şef partneri olan fırını iyi tanımalı.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli İftar Ve Sahur Menülerinden,"İftar Sofrasına Bu Gün Hangi Yahni'yi Yapsam?", "Tok Tutan Sahur Çorbaları" ve "Kadayıflı Bülbül Yuvası" tarifimizi denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler