Bana Göre Bu Yılın En Çok Öne Çıkan Şefi Fatih Tutak

Time Out İstanbul Dergisi Yeme-İçme Ödülleri, dün sahiplerini buldu. Jüri üyeleri arasında yer aldığım ödüllerde bu yılın en çok öne çıkanı, bana göre Fatih Tutak ve restoranı Turk...

Bana Göre Bu Yılın En Çok Öne Çıkan Şefi Fatih Tutak
Çağdaş Ertuna
 
Time Out İstanbul Dergisi Yeme-İçme Ödülleri, dün sahiplerini buldu. Jüri üyeleri arasında yer aldığım ödüllerde bu yılın en çok öne çıkanı, bana göre Fatih Tutak ve restoranı Turk...
 
Bangkok’ta The House On Sathorn adlı restoranın şefiydi Tutak.
 
İstanbul’da doğup büyüyen şef, çıraklığını yaptığı Paul Pairet ile yenilikçi mutfak kültürünü keşfettikten sonra Rusya, Çin, Japonya, Tayland ve Danimarka’da global mutfakların derinliklerine indi.
 
Kopenhag’da Noma’da Rene Redzepi ile Tokyo’da, modern Japon mutfağının temsilcisi Nihonryori Ryugin’de şef Seiji Yamamoto ile ve Singapur’da, ikonik Marina Bay Sands’in mutfağında çalıştı.
 
Çin’in liman kentleri Qingdao, Pekin ve Hong Kong’a, Rusya’da St. Petersburg’una yöneldikten sonra da Bangkok’ta The Dining Room of The House of Sathorn’da şef oldu.
 
2017-2018 yıllarında restoranın hem ‘Asya’nın En İyi 50 Restoranı’ listesine hem de Tayland Rehberi 2018-19’da Michelin listesine girmesini sağladı.
 
Bu kadar başarıdan sonra İstanbul’da restoran açması sevindirici tabii...
 
 
Bomonti’deki Turk’u, daha tam açılmadan, ‘Dünyanın En İyi 7. Restoranı’ seçilen Mugaritz’in İspanyol şefi Andoni Aduriz ile birlikte, Fatih Tutak’ın hazırladığı özel tadım menüsüyle deneme şansım oldu.
 
Önceki gün de ‘Dünyanın En İyi 32. Restoranı’ Nerua Guggenheim Bilbao’nun şefi Josean Alija ile bir yemek yaptılar.
 
“Turk’un bundan 50 yıl sonra da yeni Türk mutfağı için referans noktası olmasını arzuluyorum. İçeride Türk gastronomisinin hak ettiği yere gelmesi hayaliyle çalışan bir ekip var” diyor şef Tutak...
 
Haklı, boşuna daha sonra uluslararası yeme-içme dünyasında önemli birçok yabancıdan “Turk by Fatih Tutak, Michelin’li bir şehirde olsaydı, hemen ilk yılında bir yıldız alırdı” cümlesini bu kadar sık duymuyoruz.
 
Uzun zaman sonra ilk defa İstanbul’da bir fine dining restoran böyle bir heyecan yarattı. Umalım, değerini bilelim.
 
Kaynak; www.milliyet.com.tr


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler