Şef Emre İnanır Türk Mutfağı lezzetlerini Aila'da Yaşatıyor...

Şef Emre İnanır Türk Mutfağı lezzetlerini Aila'da Yaşatıyor...

Türk Mutfağı’nı yeniden yorumlayarak iyi yemeği iyi müzikle buluşturan Aila, kış sezonunu Şef Emre İnanır’ın imza lezzetlerinden oluşan yeni mönüsüyle karşılıyor...

Şef Emre İnanır Türk Mutfağı lezzetlerini Aila'da Yaşatıyor...
 
Lezzet kalitesini ve sofistike sunumunu bu yıl dünyanın en prestijli lüks restoran ödüllerinden World Luxury Restaurant Awards’ta üç farklı kategoride aldığı ödülle tescilleyen Aila, kış sezonunu Şef Emre İnanır’ın imza lezzetlerinden oluşan yeni mönüsüyle karşılıyor. Aila, çok zengin ve köklü bir kültürün ürünü olan Türk Mutfağı’nın mirasını yeniden yorumlayarak konuklarının tabaklarına taşıyor.
 
Fairmont Quasar İstanbul’un bahçe katında yer alan, Türk Mutfağı’nı yeniden yorumlayarak iyi yemeği iyi müzikle buluşturan Aila, kış sezonunu Şef Emre İnanır’ın imza lezzetlerinden oluşan yeni mönüsüyle karşılıyor.
 
Aila; geleneksel motiflerle bezeli iç mimarisi, özel meze barı, ocakbaşı ve Mısır Çarşısı’nın rengarenk baharatlarının bulunduğu Baharat Kütüphanesi ile Türk Mutfağı’nın lezzet mirasını kusursuz bir servis anlayışıyla birleştiriyor. Hatta lezzet kalitesini ve sofistike sunumunu bu yıl dünyanın en prestijli lüks restoran ödüllerinden World Luxury Restaurant Awards’ta üç farklı kategoride aldığı ödülle de tescilledi. 
 
Uluslararası yarışmada ödül alan tek Türk restoranı olan Aila, Türk Mutfağı kategorisinde ‘Altın Madalya’, yemek sunumu kategorisinde ‘Doğu Avrupa Bölgesi Birincisi’ ve özgün lüks deneyimler kategorisinde ‘Ülke Birincisi’ oldu.
 
Çağdaş rafine tasarımlarla dizayn edilmiş
Aila, ocakbaşı ve meze konseptiyle hizmet veriyor. Mönüsünde; kurutulmuş domates püresi, çam fıstığı, ev yapımı yoğurtla hazırlanan Piraye, kavrulmuş mor havuçla hazırlanan siyah havuç taratoru gibi kendine has meze çeşitleri, ızgara kuzu kuşgömü, hamsi tavlama, ördek tandır, keş peyniri ve kavrulmuş cevizle hazırlanan bizim erişte olarak bildiğimiz Osmanlı Saray Mutfağı’nda reştiyye, pazı dolması, dana sırtı gibi ana yemekler, ocakbaşından kebaplar, ızgaralar ve bunların yanı özel otların kullanıldığı salatalar yer alıyor.
 
Aila, konuklarını özel Baharat Kütüphanesi ve geleneksel çiniler karşılıyor. Çağdaş rafine tasarımlarla dizayn edilmiş restoranın diğer bölümlerinde ise meze barı, geleneksel ocakbaşı ve son olarak da gözlerden uzak kutlamalar, iş yemekleri ve eğlenceli saatler geçirmek isteyenler için, kendine ait ızgarası olan özel yemek odası yer alıyor. Bahçe keyfi isteyen konuklarını ise geniş avlusunda ağırlıyor.
 
Şen şakrak bir mönü
Türk yemeklerini lezzet, sunum ve sağlıklı olmak üzere üç ana tema etrafında yorumlayan bir mutfak anlayışına sahip olduklarını anlatan Executive Chef Emre İnanır, Aila’nın mutfak konseptini şöyle anlatıyor: “Çok zengin ve köklü bir kültürün ürünü olan Türk Mutfağı’nın mirasını konuklarımızın tabaklarına taşıyoruz. 
 
Burayı modern bir meyhane olarak da tanımlayabiliriz ancak önceliğimiz lezzetli, incelikli sunuma sahip sağlıklı yemekler sunmak. Yemekleri orijinal lezzetleriyle ama kendi yorumumuzla hazırlıyor ve görsel olarak farklı bir sunumla tabağa taşıyoruz. Bu üç temanın yanı sıra mevsimsel ve taze ürünler kullanmak olmazsa olmazlarımızdan… Sağlıklı yemeklerimizi geliştirirken ekibimizdeki gıda mühendisi arkadaşımızla birlikte çalışıyoruz.
 
Örneğin, mezelerimizden Piraye’de kullandığımız domatesi 80 derecede dört saat pişiriyoruz. Böylelikle içerisindeki kirli asidi çıkartıyor ve doğal glikozunu içeride tutuyoruz. Böylelikle doğal lezzeti açığa çıkıyor. Akşam yediğiniz bu yemek, sindirim sisteminizi zorlamıyor ve gece rahatça uyuyabiliyorsunuz. Ana yemekleri ise standart reçetelere bağlı kalarak hazırlamıyoruz. 
 
Burada kendi tarzımızı ve dengemizi ortaya koyuyoruz. Kuskus, firik, siyez gibi bu topraklarda yetişen ürünleri kullanıyoruz. Garnitürleri mevsimine göre enginar, kereviz, yer elması, kuşkonmaz gibi ürünlerle hazırlıyoruz. Tatlılarda da yeni bir akım yaratacağız. Hazırlıklarımız sürüyor. 
 
Örneğin; baklavayı sipariş gelince hazırlıyoruz. Baklava hamurunu manda kaymağı, bal, tahin, toz fıstıkla sarıyor; pişirip boza sorbesiyle servis ediyoruz. Kısacası dünya tekniklerini kullanırken kendi tekniklerimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz. Bu kış da konuklarımızı şen şakrak bir mönüyle ağırlayacağız.”
 
Sofradan yeme keyfi
Sadece akşam servisi veren Aila’nın mutfağında altı kişilik bir ekip var. Bu ekip gün boyu yeni testler yaparak sürekli yeni reçeteler geliştiriyor. Mekan hafta sonları genel mönüden ayrılarak set mönü sunuyor. Set mönüde sekiz soğuk meze, üç sıcak yemek yer alıyor. 
 
Tabii isteyenlere ana yemek de çıkartıyorlar. Aila, geleneksel yemek kültürünün bir parçası olan ve yabancı konukların çok ilgisini çeken aynı sofradan yeme keyfini bu paylaşımlık set mönülerle sunuyor.
 
Aila, konsept eğlence geceleriyle de dikkat çeken bir restoran. Mekan; Çarşamba, Cuma ve Cumartesi akşamları DJ performansıyla Türkçe popun sevilen melodilerine yer veriyor ve konsept eğlence akşamlarının olduğu bu günlerde özel bir fiks mönü sunuyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler