Kurnaz Köylü Teyze Kahvaltısı

Kurnaz Köylü Teyze Kahvaltısı

Ama gelin gör ki hala deli gibi sevgililer arasında ilk aranan aktivitelerdendir. Hatta arkadaşlar arasında da. Köylü bile köy kahvaltısı yapmıyor. Neyin romantizmindesiniz köyde kente, kentte köye özeni...

Kurnaz Köylü Teyze Kahvaltısı
Hepimiz dışarda kahvaltı yapılacak parayı toplayıp benzer mamüllerle bir hafta boyunca kahvaltı edebileceğimizin farkındayız ancak her türlü kahvaltının sahtekarlığına boyun eğiyoruz. Bir bakır tavada yumurta ile her şey otantikleşir güzel yurdumda.
 
Ama gelin gör ki hala deli gibi sevgililer arasında ilk aranan aktivitelerdendir.
Hatta arkadaşlar arasında da. Köylü bile köy kahvaltısı yapmıyor. Neyin romantizmindesiniz? köyde kente, kentte köye özeniyoruz. Bugün dünü özlüyoruz ama tüm çabamız yarınlar için. Tam endoskopik disk cerrahisini bulduktan sonra keserle kerpetenle ameliyat olmaya niye özeniyoruz  
 
Son zamanlarda, köy serpme kahvaltı, organik kahvaltı, kelimeleri çok kullanıldığı için bu laflarla satılan menüler satmamaya başladı sanırım. Bazı yerlerde malum menüye anne kahvaltısı gibi duygusal isimler verildiğini görüyorum. 
 
Giriyorsun mesela, marketten aldıkları 2-3 çeşit peynir, bol tuzlu zeytin, hazır patatesten yapılma kızartma tabağı, kişi başı 1 yumurta (istersen haşlanmış istersen kızarmış), garsona söyledikten 5-10 dakika içinde gelmesi kaydıyla sınırsız çay, olmazsa olmaz organik olduğu iddia edilen reçel ve kişi başı 40,50  tl. 
 
Eşinle, sevgilinle gitsen 80, 100 tl. Yanına 7 tl'den türk kahvesi eder 114 , tl. bahşişi, yakıtı, otoparkı 150  tl. Neymiş, anneymiş. Bi settirin gidin  be. Bir çoğumuz  gurbette yaşıyoruz diye, anamız babamız uzakta diye insanları kerizlemeyin bu kadar  yazık.
 
Anacığım duysa vallahi darılır.
Ama suç hiçbir zaman işletmecide değil tabi ki. Suç kerizde. Adam 50 da alır 140 da. Veren keriz varsa neden almasın. O paranın dengi bi paraya git anacığını gör gel. Öğle yemeğini de arada çıkarırsın.
 
Velhasıl yemek sektörü özellikle büyük kentlerde çok fahiş ve değmeyecek seviyelerde. Tez zamanda hakettiği dengeyi bulması dileğiyle...
Kenan USTA


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler